Matpartij Jodan Boys krijgt een staartje

gouda • Sport verbroedert niet altijd. Jodan Boys-DHSC haalde het einde van de wedstrijd niet afgelopen zaterdag. Een massale vechtpartij in de 63ste minuut tussen supporters van beide clubs voor de kantine van de Goudse hoofdklasser was aanleiding voor scheidsrechter Van Kommer om het duel te staken.

Het stond toen 3-1 voor de thuisclub. Op dat  moment waren al twee spelers van DHSC naar de kleedkamer gestuurd. Bij het eerste incident bestormden enkele toeschouwers het veld. Mo Bellahcen liep daarbij een blauw oog op na klappen van DHSC-verdediger Wadi Ouirzane. De laatste kon met rood vertrekken. Heerkens en Bellahcen kregen geel.

De tweede rode kaart was voor DHSC-speler Barry van ‘t Land, die na een slechte pass luidkeels het 'k-woord' gebruikte en door de scheidsrechter werd weggestuurd. De foeterende Van ‘t Land schopte tijdens zijn aftocht tegen een reclamebord en bonkte op de muur van de kleedkamer. Volgens een ooggetuige stapte hij daarna op een paar Jodan Boys aanhangers af die hem zouden hebben uitgejouwd. Vervolgens mengde de keeper van DHSC zich in het conflict en samen met enkele andere Utrechtse spelers sprongen zij er bovenop. 

Voor scheidsrechter Van Kommer was toen de maat vol. "Ik had voor rust iets eerder afgefloten om de boel te kalmeren na het opstootje. Na die tweede vechtpartij was het voor mij welletjes."

Jodan Boys heeft de KNVB toegezegd volledig mee te werken aan een onderzoek naar de wanordelijkheden. Het bestuur volstaat met een officiële verklaring op de website. ‘Een onderzoek van de KNVB volgt. Jodan Boys doet hangende het onderzoek geen verdere mededelingen'.