Het interieur van Juwelier van Deth is sfeer en smaakvol
Het interieur van Juwelier van Deth is sfeer en smaakvol Foto: Marianka Peters

Juwelier van Deth bijna in het nieuw

gouda •  Judith Smits had er lang naar uitgekeken, Na de overname van de juwelierszaak van Vàn Deth aan de Korte Groenendaal zou er verbouwd worden. Het was het sluitstuk van de overname, de zaak een eigen smoel geven. Maar door corona liep alles anders.

Dat was 2020. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is de verbouwing nog niet afgerond. "Op het eerste gezicht ziet het er netjes uit, maar aan de vitrinekasten en etalages moeten er nog wat aanpassingen gebeuren,: stelt Judith. "De wet van Murphy is hier echt van toepassing, Alles wat fout kon gaan, ging ook echt fout."
De eerste plannen zagen er goed uit, de materialen waren besteld, maar toen kwam coroma, waardoor er vertragingen in de leveringen van materialen ontstond, die meerdere keren het werk lam legden. Tussen de lockdowns door was de winkel ''gewoon' open.  "Nou, zo gewoon was het niet. Het was een loketje aan de deur voor reparaties. Ik heb nog nooit zoveel mensen voorbij zien komen voor een praatje."

Hoewel er nog wat kleine dingetjes moeten gebeuren, is het grote werk klaar. De winkel straalt een en al sfeer uit en de keuze van de materialen en kleuren passen verbluffend goed bij elkaar. De winkel oogt ook groter, ,maar dat is volgens Judith optisch bedrog. ''Alles wat rond was is nu recht en door die rechte lijnen oogt de winkel groter. Alles is veranderd, alleen wij zijn hetzelfde gebleven," lacht Judith. ''Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde klantvriendelijkheid hoog in het vaandel."

En dat kan ook niet anders met zo'n fraaie collectie sieraden. Voor iedere gelegenheid en iedere beurs is er wel iets te vinden bij Juwelier van Deth. Naast de bekende, bestaande collectie zijn er ook wat nieuwe merken in verschillende prijsklassen bij gekomen, ie de collectie versterken, zoals GioMio en Belle. Een bezoekje aan de winkel is dan ook meer dan de moeite waard. Een groot heropeningsfeest ligt nog in het verschiet, maar de openingsaanbiedingen en -acties zijn nu al van start gegaan. Een compleet overzicht ziet u op de  website.

q deth.nl/

Marianka Peters