James en zijn vriend Frits zoeken een buitenhuis.
James en zijn vriend Frits zoeken een buitenhuis. Foto: pr

James en Frits zoeken vertrouwen

gouda • Het duo James (6 jaar) en Frits (2 jaar) zijn als verwilderde katers binnengekomen. Voordat ze gevangen kon worden heeft iemand hen lange tijd gevoerd om zodoende hun vertrouwen te winnen.

Heel even leek het erop dat dit duo niet helemaal verwilderd was en zich misschien wel als huiskatten zouden gaan ontpoppen. In de opvang merken ze dat zij toch erg schuw en verlegen blijven. De heren kunnen beter naar een buitenplek verhuizen. Een plek waar ze zelf de controle hebben en kunnen kiezen voor contact, maar ook weten dat ze weg kunnen als het te spannend is. Het mooiste zou zijn als ze bij diegene ook nog gewoon binnen in huis mogen komen.

Grote kans dat deze heren uw erf, schuur of stal vrij houden van muizen. Uiteraard willen zij ook gewoon dat de brokjes klaar staan. Het is een fabeltje dat katten niet meer jagen als zij beschikking hebben over voldoende brokjes. Ziet u de deze verlegen jongens wel zitten en sluit uw situatie bij hen aan? Aarzel dan niet en mail vandaag nog met de opvang via gouda@dierenbescherming.nl.

Verbouwen

Het opvangcentrum pakt de helmen, veiligheidsschoenen en sloophamers erbij want ze gaan verbouwen! Ons gebouw dateert uit 1974 en is toe aan een update. Na de verbouwing voldoet het opvangcentrum meer aan de huidige eisen voor een dierenopvangcentrum op het gebied van dierenwelzijn, hygiëne en duurzaamheid. Gedurende de verbouwing wijken de medewerkers en dieren uit naar de locatie van de Dierenbescherming in Krimpen aan den IJssel. De verwachting is dat de verbouwing medio februari start en ongeveer een half jaar in beslag gaat nemen. Medio augustus hopen ze de deuren van het verbouwde opvangcentrum weer te openen.