6000 spijkerbroeken voor De Goudse Waarden

gouda • "Nu moet mijn vader wel een nieuwe toffe spijkerbroek kopen!", lacht een van de leerlingen van De Goudse Waarden die spijkerbroeken komt inleveren.

De school vraagt iedereen om oude spijkerbroeken niet weg te gooien, maar ze op een van de schoollocaties in Gouda in te leveren. Metadecor, verantwoordelijk voor de renovatie van de nieuwe gevel, laat deze broeken versnipperen en hergebruiken als isolatie in de buitenwanden. Er zijn in totaal 6000 spijkerbroeken nodig.

"Wij bouwen de duurzaamste en milieuvriendelijkste school in Gouda en vragen iedereen om hieraan mee te helpen", zegt de voorzitter Peter van Dijk van De Goudse Waarden. "Behalve het gebruik van zonnepanelen, warmte- en koude opslag en aardgasloze klimaatregulatie, willen we ook zoveel mogelijk materialen hergebruiken om grondstoffen en dus het milieu te sparen. En hiermee willen we onze leerlingen ook iets leren."

Loterij

De leerlingen van De Goudse Waarden gaan heel veel broeken leveren, maar dat zullen er niet genoeg zijn. "We vragen dus ook basisschoolleerlingen om mee te helpen. Hoe leuk is het dat je straks naar een school gaat, waar jouw broek in de muur zit!" Iedereen die uiterlijk 15 maart een spijkerbroek inlevert, krijgt een lot voor de grote online loterij tijdens de duurzaamheids-hackaton op De Goudse Waarden op 31 maart. Hoogst tijd om de kledingkast te checken...