Gouda Onderneemt zoekt voorzitter

gouda • Ondernemersplatform Gouda Onderneemt is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Op 1 mei draagt de huidige voorzitter Nico Voogt de hamer over. Hij vindt het na drie termijnen tijd worden voor een andere man of vrouw op zijn plek.

"Het is een mooi moment om het stokje over te dragen", licht Nico Voogt zijn naderende afscheid toe. "We hebben recent de nieuwe economische agenda voor Gouda getekend, de regionale samenwerking loopt heel goed, het convenant ondernemersfonds is voor vijf jaar verlengd en een brede vertegenwoordiging van Goudse ondernemersbelangen zit aan tafel. Naast ondernemersvertegenwoordiging is ook onderwijs met twee bestuurders een vaste waarde van Gouda-Onderneemt. Natuurlijk er is altijd ruimte voor verdere ontwikkeling van het platform maar we kunnen ook vooral trots zijn op wat de afgelopen jaren is bereikt." Een nieuwe voorzitter kan met frisse blik doorbouwen op dit fundament van lokale en regionale samenwerking en belangenbehartiging, vindt Voogt. "We hebben nog geen opvolger, die zoeken we nog. Een selectiecommissie uit het bestuur werkt aan een profiel." 

Groeiende economie

In Gouda Onderneemt werken de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG), Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG), Cluster Onderwijs, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda, VNO-NCW RijnGouwe en de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers (SBG) samen. Het gezamenlijke doel is bij te dragen aan een gestructureerde, groeiende economie in Gouda en directe omgeving. In samenwerking met de gemeente Gouda is inmiddels de derde gezamenlijke economische agenda gepresenteerd. In de economische agenda is vastgelegd hoe de gemeente en ondernemers ook de komende jaren weer samen verder bouwen aan een bruisende Goudse economie en goed vestigingsklimaat. Wat Gouda Onderneemt betreft gaat dit dus met een nieuwe man of vrouw aan het hoofd gebeuren.


Vogelcursus

gouda • De Goudse natuurvereniging KNNV organiseert een vogelcursus bestaande uit vier theorieavonden en vier excursies. Leuk voor iedereen die meer over vogels wil weten.

De cursus is ook interessant voor de wat gevorderde vogelaars; er komen bijzondere zaken aan bod. De theorieavonden worden gegeven in het infocentrum aan het Heempad in Gouda en zijn op donderdag 24 februari over wintervogels, 10 maart over roofvogels, 24 maart over weidevogels en 7 april over vogels en bomen. De excursies zijn op zaterdag 26 febr. naar de Surfplas in Reeuwijk, 12 maart naar Schouwen Duiveland, 26 maart naar de Driemanspolder bij Zoetermeer en zaterdag 9 april naar de Hooge Boezem bij Haastrecht. De kosten zijn 40 euro voor leden van KNNV en IVN en 55 euro voor niet-leden. Het aantal deelnemers is door coronaregels beperkt tot 15 personen. Opgeven voor deze vrolijke cursus kan via een bericht naar j.uilenbroek@hccnet.nl.