Expo Gouda Maakt zoekt enthousiaste doeners

gouda • Begin april start een expositie over de industrie in Gouda tussen 1850 en 2050. Plaats van de handeling is het Virulygebouw, waarvan de bouwers van GOUDasfalt medio januari de sleutel ontvingen. Nu is men op zoek naar enthousiaste doeners om de expo handen en voeten te geven.

Namens GOUDasfalt houdt Wilma Gottschalk zich bezig met de werving van de vrijwilligers. De expo moet top worden, want hij staat in het teken van Gouda 750, zegt ze. "We zoeken nu vooral nog mensen die als gastheer/gastvrouw bezoekers willen ontvangen en zo nodig verwijzen. Daarnaast rondleiders die in de ruimte zijn en achtergrond informatie kunnen geven."

Zeepfabriek

De opening is begin april en dan kunnen bezoekers een reis maken langs de Goudse industrie van vroeger, nu én later. Zes belangrijke Goudse industriegroepen komen in beeld: Oliën & Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddelen en Bouw & Machines. Iedere maand is er extra aandacht voor één van de zes industriegroepen, compleet met verhalen van mensen die erbij waren. "Het zou mooi zijn", zegt Wilma Gottschalk, "als vrijwilligers zich bij ons melden. Ik weet zeker dat ze het leuk zullen vinden om in het team mee te draaien."

Het organisatieteam is erg blij dat Croda de ruimte in de voormalige zeepfabriek aan het Buurtje ter beschikking heeft gesteld. Het gebouw past goed bij het onderwerp van de expositie: de Goudse maakindustrie vanaf 1850 tot nu. Voor de inrichting van de tentoonstelling werkt het vrijwilligersteam samen met Goudse bedrijven en studenten van mbo-scholen. "Maar iedereen die graag wil komen helpen is welkom. Het wordt heel mooi", blikt Wilma vooruit.

Aanmelden kan via vrijwilligers@goudasfalt.nl