WSP: meer 'hart' voor werknemers.
WSP: meer 'hart' voor werknemers. Foto: pr

WSP blijkt gat in de markt voor werkgevers

regio • Meer en beter opgeleid personeel, gelukkige(re) medewerkers die voor langere tijd bij je blijven of een werkend inclusie beleid waardoor meer mensen kans op werk hebben. Ondernemers, managers en werkgevers staan vandaag de dag voor dillema’s die nogal eens te maken hebben met bestaande en nieuwe medewerkers.

Reden te meer om krachten te bundelen en daar één loket voor in te richten waar alle werkgevers uit de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk naartoe kunnen met personeelsvraagstukken. Voor advies, informatie en concrete oplossingen om meer mensen aan het werk te helpen en te houden.

Samenwerking

Handig, maar ook noodzakelijk. Met het formele samenwerkingsverband dat onlangs is ondertekend, laten alle partijen niet alleen zien hoe belangrijk het is om de mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken. Door die ene handtekening willen ze de verantwoordelijkheid nemen voor het slagen van deze missie. Hopende natuurlijk dat heel ondernemend Midden-Holland volgt. Eén concrete oplossing is er niet, maar WSP Midden-Holland gelooft er wel in dat meer hart voor werknemers, werkgeven nog leuker maakt. Aandacht dus en een tikkeltje lef, want hiermee ga je buiten de gebaande paden.

Wat kan wél?

Soms staat er iets in de weg waardoor matches niet gemaakt kunnen worden. Chantal Botz is projectleider bij WSP Midden-Holland en zegt daarover: "Mist iemand de nodige diploma's omdat leren in de schoolbanken niet weggelegd is voor ‘m? Dan leiden we ‘m toch gewoon op de werkvloer op? Niet jarenlang, maar gewoon in een paar weken of enkele maanden tijd. Met een officieel certificaat of praktijkverklaring als beloning. Er is altijd wel een manier te vinden waarop zoiets wél kan.”

q  www.wspmiddenholland.nl