Tieners en Autisme

regio • Suzanne Agterberg geeft op dinsdagavond 1 februari een lezing tijdens de online thema-avond 'Tieners en autisme'.

De Woerdense Laura Koelink-Wortman is trainer in deze regio en zal ook aanwezig zijn om over de training te vertellen en vragen te beantwoorden. Inkomen vanaf 19.15 uur. Start 19.30, einde programma om ongeveer 22.00 uur. Het begrijpen en begeleiden van tieners met autisme is niet eenvoudig. Suzanne gaat in op het belang van goede psycho-educatie aan tieners als het gaat om enerzijds het kennen van hun eigen autisme, maar vooral ook het (kunnen) omgaan met hun eigen noden en behoeftes. En hoe jij als ouder, leerkracht of begeleider hierin kunt ondersteunen. Zin om deel te nemen? Aanmelden kan via aanmelden@autismewoerden.nl. De kosten bedragen 2,50 per huishouden en voor professionals is dat 5 euro per aansluiting.

GHZ: één dossier

gouda • Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft onlangs weer een stap gezet in de integratie van ondersteuning van zorgprocessen in het EPD. In december vorige jaar zijn de OK en de CSA en alle plannings- en controle processen die daarbij horen overgegaan op de NEXUS-suite.

Door de implementatie van Workspace OK, WorkSpace Anesthesie en de CSA werken vanaf 1 januari 2022 dus alle afdelingen in het GHZ met hetzelfde Elektronische Patiënten Dossier: één systeem waarin de patiënt tijdens het gehele proces gevolgd kan worden. "Communicatie tussen alle afdelingen verloopt nu veel gestroomlijnder dan voorheen. In de toekomst zal ook de digitale communicatie tussen met andere zorginstellingen eenvoudiger gaan dankzij deze standaardisatie. We zijn ontzettend trots dat deze livegang in de huidige covid-tijd toch plaats kon vinden. Dit dankzij de enorme inzet van alle betrokken."