Vesseur directeur Jeugdtheaterhuis

gouda • Sara Vesseur is benoemd tot directeur-bestuurder van het Jeugdtheaterhuis. Zij volgt Theo Ham op, die met pensioen gaat.

Theo Ham heeft de Stichting Jeugdtheaterhuis in 1991 opgericht en ruim dertig jaar geleid. Daphne Bergman, voorzitter van de Raad van Toezicht: "We danken Theo voor zijn enorm bevlogen, ondernemende en creatieve inzet in de afgelopen jaren. We zijn blij dat we met Sara een goede opvolger hebben gevonden. Zij is iemand met passie voor jeugdtheater en educatie en met de juiste kwaliteiten voor deze rol. Wij hebben vertrouwen in een toekomst van het Jeugdtheaterhuis waaraan Sara samen met de medewerkers, de leerlingen en alle andere betrokkenen zal gaan werken."

Oud-leerling

Sara Vesseur is op dit moment werkzaam als programmaleider bij Theater en Filmhuis Dakota in Den Haag. Ze is opgeleid als theaterdocent aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en heeft gewerkt bij verschillende (jeugd)theaters en culturele instellingen. "Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen bij het Jeugdtheaterhuis. Het is een unieke plek met een sterk artistiek DNA en een bevlogen en geheel eigen werkwijze. Het is een droom om hier te mogen werken. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met theater."

Sara Vesseur start op 15 april. Op 22 februari neemt het Jeugdtheaterhuis afscheid van Theo Ham.