Dinja wint ontwerpwedstrijd MASS Events.
Dinja wint ontwerpwedstrijd MASS Events. Foto: pr

De mooiste '750-beker' is van Dinja

gouda • Dinja van Meegersen heeft de ontwerpwedstrijd van MASS Events gewonnen. Haar Festivalbeker Gouda750 is de mooiste.

Tot en met 19 januari 23:59 kon er gestemd worden op de geselecteerde festivalbekers voor Gouda750. Met 25 stemmen meer dan de nummer twee trok Dinja de overwinning over de streep. Haar antwoord op de vraag 'maak het ontwerp voor de herbruikbare festivalbeker voor Gouda 750’ viel bij de vijfkoppige jury in de smaak. Deze fijnproevers, afgevaardigden van gemeente Gouda, Rabobank Hollandse IJssel, Jongeneel Verpakkingen, Kindercollege en MASS Events, selecteerden uit 32 inzendingen vier ontwerpen voor de finaleronde. 1832 stemmen kwamen er in totaal binnen via Facebook en e-mail en uiteindelijk bleek het ontwerp van Dinja de favoriet. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen", glundert ze. "Ik vond het echt super leuk om mee te doen. Ik heb heel mijn leven in Gouda gewoond en ik vond de Markt van Gouda heel sprekend, met de kaas en de kraampjes. Ik vind dit er altijd heel gezellig uitzien. Echt Gouda. Daarom heb ik hiervoor gekozen."

In totaal worden er 100.000 hardplastic bekers besteld. Op een gedeelte hiervan komt het ontwerp van Dinja. De tweede tot en met vierde plek ging naar Marsha Lubbers, Don van der Zaan en Zhenya Lyapina. De winnares krijgt 750 euro prijzengeld en een waardebon.