Zorgen over ventilatie

gouda • Theresia Uittenbroek van Gouda Vitaal maakt zich zorgen over de noodzakelijke ventilatie in schoolgebouwen. Nu de lessen weer zijn begonnen, moet de luchtcirculatie optimaal zijn en daar zet ze vraagtekens bij.

"In de landelijke media hebben we kunnen zien dat er op verschillende plekken juist corona uitbraken zijn geweest door problemen in de ventilatie, zoals bij Promen in Gouda. Daarom willen wij graag van het college weten hoe onze scholen er op dat gebied voor staan."
Gouda Vitaal vraagt zich onder andere af of er in alle schoolgebouwen in Gouda ventilatiesystemen zijn die 100 procent inlaat van verse lucht en 100 procent lucht uitlaat hebben. Als dit niet zo is, wil de fractie een lijst van scholen die niet aan de eisen voldoen. "We vragen ons ook af welke maatregelen er vanuit de gemeente worden genomen voor de schoolgebouwen die niet voldoen aan de ventilatie-eisen voldoen. En wat de verantwoordelijkheid van de schoolbesturen is. Van eventuele testuitslagen worden wij graag op de hoogte gehouden."