Bolide gaat in vlammen op

gouderak • Een geparkeerde Mercedes is donderdagmorgen 6 januari volledig uitgebrand aan de Boezemsingel in Gouderak.

Bij aankomst van de brandweer even na middernacht stond de bolide al volledig in brand. Snelle inzet van de brandweer kon overslag naar een naastgelegen woning voorkomen. De brandweer zette schuim in om de brand volledig te blussen. Omdat brandstichting mogelijk de oorzaak van de brand is, is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.


Boa's delen waarschuwingen uit

gouda • Vorige week was in deze krant te lezen dat Oud en Nieuw in Gouda relatief rustig is verlopen. Tijdens oudejaarsavond zijn er naast politie inzet 4 boa’s ingezet om het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen te handhaven

Rond middernacht kwamen er wat mensen samen op de Markt. De politie is daar gaan kijken, maar er was weinig aan de hand. Stadstoezicht geeft aan verder geen opvallende acties te hebben verricht de afgelopen dagen. "Er zijn 5 waarschuwingen gegeven voor het niet naleven van de mondkapjesplicht en 8 waarschuwingen gegeven aan horecagelegenheden en sportvelden." Ook werden er 24 waarschuwingen gegeven rondom click & collect, voor het onjuist uitvoeren hiervan.


Leerwijzer bijlage

gouda • Ook dit jaar nemen weer honderden kinderen afscheid van de basisschool. Maar welk voortgezet onderwijs past het beste bij de leerling. Om dit te vergemakkelijken leest u in deze krant een Leerwijzer bijlage, met veel tips en informatie omtrent open dagen, die u kunnen helpen bij uw keuze voor het voortgezet onderwijs. Neem hem eens aandachtig door en doe er uw voordeel mee.