Filmclub Het Toverlint zoekt oude beelden van Gouda.
Filmclub Het Toverlint zoekt oude beelden van Gouda. Foto: pr

Toverlint: haal Gouda-films van zolder

gouda • In het kader van  Gouda750 brengt filmclub Het Toverlint van 17 tot 27 juni films over Gouda en omstreken in beeld.

De Burgerhal wordt omgetoverd tot bioscoop, waar op acht grote schermen een gevarieerd overzicht wordt vertoond van wat er in al die jaren gebeurd is in onze stad.

Op zolder

De filmclub heeft weliswaar een groot archief, maar de leden zijn ervan overtuigd dat er onder de Gouwenaars nog veel meer schitterend beeldmateriaal ligt. "Het zou ontzettend jammer zijn om dat niet in een bredere kring te laten zien. Veel van de beelden die mensen al tientallen jaren op zolder hebben liggen, zijn voor anderen fantastisch om naar te kijken. Beelden van oude schoolklassen, tripjes door de stad en omgeving, films evenementen, alles kan interessant zijn."

Aanmelden

Om de kans op een volledig canon van Gouda zo groot mogelijk te maken, roept de filmclub dus iedereen op om eens in de archieven te duiken. Wie thuis nog (gemonteerde of ongemonteerde) films, VHS-banden of DV-bandjes over het verre of nabije verleden van Gouda heeft en het leuk vindt om ze aan een groot publiek te tonen, wordt opgeroepen zich aan te melden. Dat kan via een mail naar secretariaat@toverlint.nl of gerrie2612@gmail.com. De beelddragers worden met de grootst mogelijke zorg behandeld.