• Gezelligheid op de buurtcamping in het Moderatopark.
• Gezelligheid op de buurtcamping in het Moderatopark. Foto: Martijn Kuiler

Buurtcamping strijkt neer in Moderatopark

krimpen a/d ijssel • KrimpenWijzer en Synerkri streken dinsdag met hun eerste buurtcamping van deze zomer neer in het Moderatopark. Onder de schaduwrijke bomen was het goed toeven met een lekker verfrissend drankje in de hand. Kinderen vermaakten zich onderwijl prima met echte campingspelletjes als badminton en voetbal.

“Dit is de eerste van drie buurtcampings in augustus”, geeft Karin Pattikawa van Synerkri aan. Deze stichting biedt sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten aan voor iedereen in Krimpen aan den IJssel.
Het tijdelijke campingterrein in het Moderatopark is aangekleed met campingstoeltjes, tafeltjes en pop-uptentjes. ‘Campinggasten’ hebben kleden neergelegd om lekker languit van de zon te kunnen genieten. Op het ‘kletsterras’ doet men zich tegoed aan 'water met een smaakje' of een lekkere fruitcocktail. “Natuurlijk mogen de echte campinggames niet ontbreken”, vertelt Karin. “We hebben daarom veel verschillende sport- en spelmaterialen meegenomen. Maar iedereen kan ook meedoen met de dansworkshops van Varisha of zich creatief uitleven aan de knutseltafel. Henna-painting stond voor vandaag ook op het programma, maar vanwege ziekte is dit helaas geannuleerd. Komende week kan dit hopelijk wel doorgaan.” Karin toont zich ook blij dat de mensen van stichting Pameijer aanwezig zijn. “Zij zorgen voor een mooie opschoonactie van de buurt. En daarmee mag natuurlijk iedereen een handje helpen. Daarnaast hebben ze het zomerfruit voor vandaag klaargemaakt. Dit is gesponsord door Jumbo-supermarkt Arnold de Jongste van De Korf hier vlakbij.”

Vandaag (dinsdag) staat de buurtcamping op het Zwaneneiland en op 16 augustus in het Middenweteringpark. Beide dagen van 10.00 tot 14.00 uur. Karin: “Voor jong en oud is er ook dan veel te doen onder leiding van ons eigen buurtcamping-animatieteam. Dus neem je kleedje, je picknickspullen of je strandtentje mee en maak er een gezellige dag van.” Aanmelden voor de buurtcampings in Krimpen aan den IJssel is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Karen: "Leuk om nog te vertellen is dat we op het Zwaneneiland Braziliaanse percussie hebben en ook wordt er dan geschminkt. Het complete programma voor de komende buurtcampings en de vele andere activiteiten in de zomervakantie staat overigens op onze website.”

q www.synerkri.nl

Martijn Kuiler