zaterdag 18 juni

Kofferbakverkoop
08:30, Sliedrecht, Sporthal De Basis. Op het parkeerterrein bij sporthal De Basis in Sliedrecht wordt op zaterdag 18 juni de derde Kofferbakverkoop Drechtsteden-Alblasserwaard georganiseerd. Een rommelmarkt waarbij vanuit de kofferbak van alles kan worden gekocht. Alles voor huis en tuin, van brocante tot elektrische apparaten, cd’s en lp’s, speelgoed, kleding en nog veel meer. Inschrijven kan voor 17,50 euro via www.sliedrechtsport.nl/over-ons/kofferbakverkoop. Voor meubels is helaas geen ruimte. De verkoop van eten en drinken is niet toegestaan. Voor bezoekers is de entree gratis. De Kofferbakverkoop is van 08:30 tot 13:00 uur geopend. Café Bankie in de sporthal is open voor een drankje en hapje. Er kan gebruik gemaakt worden van de toiletten in sporthal De Basis.

Uniek Kindermuziektheaterconcert in Theater De Willem
13:00, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater de Willem in Papendrecht zal op zaterdag 18 juni een spetterend Kindermuziektheaterconcert plaatsvinden met een echt orkest.Bezoekers kunnen dan ontdekken hoe een echt orkest klinkt, luisteren welke muziekstijlen er zijn en kennis maken met het theater. Kortom, geniet van een geweldige show vol muziek, theater en dans!Het Kindermuziektheaterconcert is een samenwerking tussen muziekvereniging Excelsior Papendrecht en Servicebureau Onderwijs & Cultuur. In de afgelopen maanden hebben diverse scholen meegedaan aan het media- en rapproject. Dit concert is de knallende afsluiting van dit project. Ook kinderen die niet meegedaan hebben aan het media- en rapproject zijn van harte welkom op dit unieke Kindermuziektheaterconcert.Een ding is in ieder geval zeker; het wordt een ontzettend leuke en interactieve voorstelling waarin de bezoekers zeker niet stil zullen zitten. Er wordt gezamenlijk gemusiceerd door middel van bodypercussie en een gave muziekquiz. Dat wil je niet missen!Het kindermuziektheaterconcert vindt plaats op 18 juni om 13:00 uur in theater De Willem in Papendrecht. Kaarten zijn te koop via www.theaterdewillem.nl en kosten 2 euro per stuk.

Concert vier Nieuw-Lekkerlandse koren
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. Mannenkoor Alblasserwaard o.l.v Ron van Ommen, jongerenkoor Jedaja o.l.v Henric van Ommen, kinderkoor De Jonge Lofstem onder leiding van Dineke Stam en Vocaal Ensemble Yadah o.l.v Nico Stam geven op zaterdag 18 juni een concert in de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 in Nieuw-Lekkerland. De avond begint om 19.30, kerk open om 19.00. Het orgel wordt bespeeld door Jan Rozendaal en Ron van Ommen, de piano door Nico Stam en Leo Verhaar. Opening en sluiting door ds. De Lange. De toegang is gratis. De collecte wordt gehouden voor CRR, Christian Refugee Relief.

dinsdag 21 juni

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

vrijdag 24 juni

Midzomermarkt in speeltuin Middelweg
16:00, Nieuw-Lekkerland. Speeltuinvereniging Middelweg houdt - na een coronapauze van twee jaar - weer de jaarlijkse rommelmarkt. Bezoekers zijn welkom in de speeltuin aan de Van der Vlietstraat. De verkoop duurt tot 22.00 uur. Er zijn ruim vijftig kramen met diverse (lokale) producten en activiteiten als onder meer het rad van avontuur. Ook is de speeltuin zelf open.

dinsdag 28 juni

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

vrijdag 1 juli

Optreden The Musix
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. The Musix, een initiatief van Maria en Lennert Knops, geeft op vrijdag 1 juli een zomerconcert in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De afgelopen twee jaar moest de traditionele Nieuwjaarstour worden gecanceld. In deze periode hebben The Musix echter niet stil gezeten. Zo is er in 2021 een Christmas-album opgenomen en uitgebracht. Duizenden luisteraars hebben genoten van de unieke sound van The Musix. Voor dit zomerconcert hebben The Musix een programma samengesteld waarbij met name veel favoriete nummers ten gehore worden gebracht. Uiteraard ontbreekt ook nieuw repertoire niet. Diverse highlights passeren de revue, zoals Highland Cathedral, muziek van Rondo Veneziano en bewerkingen van bekende geestelijke nummers. Uiteraard ontbreekt ook de klassieke muziek niet. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Deuren vanaf 19:30 uur open. Voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten: www.themusix.nl.