De Alblas na rust ruim langs Vuren

oud-alblas • In een aantrekkelijke wedstrijd trok gastheer De Alblas op Souburgh ruim aan het langste eind. Halverwege was er nog geen verschil en had Vuren zelfs meer balbezit. Na rust sloeg de thuisploeg toe. De 5-1 overwinning liet daar geen enkele twijfel over bestaan.

Na drie minuten nacompetitievoetbal namen de Gelderlanders brutaal de leiding. Een verkeerde terugspeelbal werd opgepikt door Fabian van Horssen en afgerond. Gelukkig voor de thuisploeg kwam het antwoord snel. Erwin van der Heiden trok de stand in minuut 7 weer in evenwicht.

“Zo was de eerste helft ook. Wij hadden de bal en De Alblas loerde puur op de counter. Zoals ik ook verwacht had, na ontvangst van de nodige informatie”, aldus een niet verbaasde Vuren-trainer Rick Kolff. “Björn Paul kreeg bij ons nog een mooie kans, maar ook De Alblas was bij enkele dode spelmomenten gevaarlijk.”

Direct na rust kwam De Alblas op voorsprong. De koud in het veld staande Jeroen Muilwijk, hij verving de aan zijn lies geblesseerde Natanja de Haan, heette de doelpuntenmaker. “Hij viel inderdaad lekker in. We namen het heft in handen en liepen op het uur door een goal van Jari Zijderveld uit naar een 3-1 voorsprong”, zag De Alblas-coach Maarten van Gastelen. En toen diezelfde Zijderveld niet veel later zijn tweede treffer produceerde, was de wedstrijd gespeeld. En met 4-1 was het nog niet gedaan. In de slotfase mocht aanvoerder Remco van der Burgh vanaf elf meter zijn eerste goal ooit in De Alblas 1 maken.

De Alblas-trainer Maarten van Gastelen: "De eerste horde is genomen. Komende dinsdag wordt een grotere uitdaging, als Streefkerk op bezoek komt. In de competitie hebben we twee keer nipt van mijn oude ploegje gewonnen en dat wil ik nu absoluut weer doen.”