PKC nationaal kampioen op het veld

papendrecht • De korfballers van PKC hebben op zaterdag 11 juni na een zinderende finale de zeventiende landstitel op het veld behaald.

In Driebergen werd DVO uit Bennekom pas na verlenging over de knie gelegd. 

Verlenging noodzakelijk
Het was 19-19 na de reguliere speeltijd, waardoor een verlenging noodzakelijk was van twee keer vijf minuten. Daarin bleek PKC de meest koelbloedige en effectieve ploeg. Sanne van der Werff scoorde zo’n dertig seconden voor het laatste fluitsignaal de winnende goal en zo werd het 23-24 voor PKC.

De ontmoeting tussen PKC en DVO was de zesde dit jaar. In zowel de zaalcompetitie als de veldcompetitie won PKC vijf van deze zes wedstrijden.

DVO speelde nog nooit eerder een nationale finale, maar van plankenkoorts was geen sprake. PKC moest diep gaan om halverwege nipt te leiden met 12-11.
In de tweede helft liep PKC wat verder uit, maar de Papendrechtse ploeg kon het verschil niet groter maken dan drie punten. Sterker nog, gaandeweg de tweede helft kwam DVO terug en bij het eindsignaal stond er 19-19 op het scorebord.

In de verlenging leek DVO voor een verrassing te gaan zorgen door vier keer voor te staan, maar PKC bleek over de langste adem te beschikken. Het was Sanne van der Werff die de belangrijke winnende punt scoorde.