• Drechtstreek ging zaterdag onderuit tegen Streefkerk.
• Drechtstreek ging zaterdag onderuit tegen Streefkerk. Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek degradeert naar 3e klasse

papendrecht • De Papendrechters werden in de eerste ronde van de nacompetitie met 1-4 afgedroogd door Streefkerk, de dorpsclub die in de reguliere competitie de derde periode pakte en aan een ijzersterke reeks bezig is.

Na afloop sprak oer-Drechtstreekspeler Ton Groffen (zelf al bijna een jaar uit de running vanwege een kruisbandblessure) van een een trieste dag voor zijn club. “We hebben het als team niet kunnen brengen vandaag. En ook in de reguliere competitie stonden we te vaak met lege handen. Verkeerde keuzes en soms te makkelijk over een wedstrijd denken, hebben ons uiteindelijk de kop gekost. We moeten ons nu gaan focussen op de derde klasse en zorgen dat we er volgend seizoen wél staan. Laten we maar hopen op betere tijden en dat de langdurig geblesseerden weer bij ons kunnen aansluiten.”

Drechtstreek, dat de eerste helft naar de eigen kantine speelde, kreeg in de eerste 15 minuten diverse goede mogelijkheden via linksbuiten Ties van Aggelen. De rappe buitenspeler was keer op keer zijn directe tegenstander de baas, maar koos niet voor eigen succes en gaf de bal af aan een van zijn medespelers. Drechtstreek bleek echter niet bij machte om de zo gehoopte 1-0 te forceren. 

In de 19e minuut waren de rollen ineens omgekeerd. Via slordig balverlies op het middenveld van Drechtstreek werd spits Andy van Vugt met een strakke pass in stelling gebracht. Hij troefde zijn directe tegenstander op snelheid af en kon de 0-1 noteren.

Drechtstreek, geschrokken van deze tegengoal, probeerde wederom het spel naar zich toe te trekken maar had niet gerekend op linksbuiten Olaf Wols. Wols, die op ruime afstand verdedigd werd, had middels twee doelpogingen op exact dezelfde wijze al een waarschuwingssignaal afgegeven. Bij het derde moment kwam hij over links, draaide bij de 16 naar binnen en drukte af. De bal verdween vlak voor rust (43e minuut) in de bovenhoek en de 0-2 was een feit. 

Drechtstreek, aangeslagen door deze tweede tegengoal, ging met een uitermate teleurgesteld gevoel de kleedkamer in. Waar de fanatieke Drechtstreek-supporter nog enige hoop had op een goed resultaat was Streefkerk, dat wat lager ging staan, het team dat vrij eenvoudig overeind bleef. Spits Mark Kunst, die uiteindelijk zelf de bal maar op het middenveld ging halen, kon niet op veel bijval van zijn ploeggenoten rekenen. Hij gaf na afloop van de wedstrijd aan dat er teveel spelers onder hun niveau speelden.
Streefkerk kon de meeste ballen via het ijzersterke centrale duo achterin makkelijk wegwerken. De hardwerkende ploeg van trainer Pieter Lagendijk kreeg via aanvoerder Tim den Besten ook de 0-3 op het scorebord. Zonder echt aangepakt te worden kon Den Besten in de 64e minuut oprukken tot aan het zestienmetergebied van Drechtstreek. Zijn schot, dat nog getoucheerd werd door aanvoerder Dion Warner, belandde achter keeper Lars Koorevaar, die verbouwereerd zijn derde goal moest incasseren.

De wedstrijd kreeg voor Streefkerk een nog beter aanzien, dat in 81e minuut zelfs nog op 0-4 kwam. De 1-4 van Mark Kunst was in de 86e minuut een goal voor de statistieken, maar kon het spelbeeld niet meer beïnvloeden.

Na afloop gaf Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk aan dat zijn team, dat de hele week naar deze wedstrijd had uitgekeken, de taken -op het eerste kwartier na- uitstekend had uitgevoerd. "Een kans en meteen een goal en daarna groeiden we in de wedstrijd. Als relatief kleine vereniging hebben we vanaf februari constant bij de eerste vijf teams meegedraaid en belonen we onszelf met een nacompetitieplaats en nu weer met een afgetekende overwinning op Drechtstreek. We gaan straks nog een klein feestje bouwen en kijken al met een schuin oog naar de confrontatie van dinsdagavond tegen De Alblas.”

Abe van der Graaff