• Roy Hoornweg bezig aan de Lenteloop.
• Roy Hoornweg bezig aan de Lenteloop. Foto: Richard van Hoek

Roy Hoornweg wint Lenteloop in Papendrecht met nieuw parcoursrecord

Sportt

PAPENDRECHT • Roy Hoornweg uit Papendrecht heeft zaterdag met overmacht de Lenteloop in zijn woonplaats gewonnen. Hij kwam binnen in 30.04 minuten, een nieuw parcoursrecord.

Van alle basisscholen deden zo’n 540 kinderen mee met dit loopfestijn. De sfeer op de atletiekbaan van AV Passaat, was na twee jaar corona, weer als vanouds gezellig te noemen.

Nadat iedereen een topprestatie had geleverd, werd dit gevierd met een mooie medaille, een lekker appeltje en veel vertier op het middenterrein.

Zaterdag ging het niet alleen om de snelste tijd. De sportiefste school met de meeste deelnemers werd gehuldigd met de grote wisselbokaal, die dit jaar gewonnen werd door IKC de Wielen.

Na het schminken, het springen op het grote springkussen en alle prijsuitreikingen mochten in de middag de volwassen van start gaan op de 5 en 10km.

Om 14.00 uur werd iedereen door speaker Jo Kortooms naar het startvak begeleid en werd een grote groep fanatiekelingen weg geschoten door de nieuwe wethouder van sport Jan Dirk van der Borg, voor hun 5 kilometer. Na een kwartiertje kwam de eerste loper alweer binnen met de naam Leendert van der Lugt in een tijd van 15.15 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Demi Roose in een tijd van 22.45 minuten.

Na een uurtje werd de start klaargemaakt voor de hoofdafstand van de 38e nationale Lenteloop. De 10km kende een mooie parcours die door het centrum liep en daarna het oude dijklint pakte om vervolgens langs het nieuwe land van Matena weer te finishen op de atletiekbaan. Roy Hoornweg had van tevoren aangegeven om het parcoursrecord uit de boeken te lopen. Vanwege de warme temperaturen en stevige wind, werd dit nog een lastig verhaal. Na een spannende laatste ronde op de atletiekbaan, slechte Hoornweg uiteindelijk het record met slechts vijf seconde, wat tot een eindtijd leiden van 30.04 minuten. De eerste prijs bij de vrouwen ging naar Marjon de Kok, die mooi onder de 40 minuten bleef met een eindtijd van 39.42 minuten.