Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Schoonmakers melden: ‘Minder afval in Alblasserdam’

Algemeen

ALBLASSERDAM • Honderd deelnemers hebben zaterdag 11 juni tijdens de 13e opruimactie van Alblasserdam Schoon een poging gedaan om Alblasserdam weer verder op te schonen.

“Opmerkelijk deze keer was dat bijna iedere deelnemer mij meldde dat er minder afval lag dan de vorige keer”, vertelt initiatiefnemer Peter van der Spoel na afloop van de actie.

Toch werd er nog van alles gevonden in de natuur dat daar niet thuishoort. De bijzonderste zaken die deze keer aangetroffen werden, zijn een waterpijp, een kerstboom, een incompleet trapfietsje, een halve pallet, een grote pillon, vele peuken weer en enkele plastic flesjes. Twee kratjes met lege flesjes bier zorgde voor een meevaller voor iemand.

Peter: “Vorige week heb ik geprobeerd om bij een bedrijf een weegbrug te mogen gebruiken en echt bij het allerlaatste telefoontje kwam ik in contact met Jan Peter den Ouden van OTT, die meteen toestemde toen hij hoorde van de actie. Daar wilde hij graag aan meewerken.”

Omdat door een misverstand binnen zijn eigen bedrijf er geen busje beschikbaar was, mocht Peter van OTT ook een servicebus gebruiken.

Op de weegbrug bleek er 220 kg verzameld te zijn. Dat was 130 kg minder dan de vorige keer en dat klopte natuurlijk precies met wat de deelnemers ondervonden hadden.

“Leuk was dat de wethouders Margreet de Deugd en Marten Japenga ook meegedaan hebben. Iedereen weer bedankt voor de positieve bijdrage”, vertelt Peter van der Spoel tot besluit.