Afbeelding
Archieffoto: Rick den Besten

Nieuwe halfpipe in skatepark in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam plaatst deze week een nieuwe halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan.

Op dinsdag 14 juni om 15.00 uur verzorgen wethouders Margreet de Deugd (jeugd) en Marten Japenga (buitenruimte) een feestelijke heropening van het skatepark. Met een spandoek ter plaatse worden omwonenden en gebruikers van het park uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Fit en gezond
Het skatepark bestaat sinds 2004 en werd in 2011 uitgebreid en opgeknapt. Nu is de halfpipe aan vervanging toe. Wethouder De Deugd: “Dit skatepark is een belangrijke speelvoorziening voor de jeugd in de buurt en in Alblasserdam. We willen een groen en fit dorp zijn en jongeren helpen bij een gezonde leefstijl. Deze plek waar lekker bewogen kan worden past daar natuurlijk heel goed bij.”

Stiller voor de buurt
De nieuwe halfpipe wordt een stuk stiller dan de vorige. Wethouder Japenga: “Via Fixi.nl meldden omwonenden van het skatepark geluidsoverlast. Dit blijkt met name te komen door de populaire stuntstepjes op de halfpipe. We hebben ervoor gekozen nu een betonnen halfpipe te plaatsen, omdat dit stiller is dan het kunststof van de vorige baan. We hopen dat de bewoners hierdoor inderdaad minder overlast ervaren.”

Bij de opening zullen onder anderen ook de jongeren aanwezig zijn die het initiatief hebben genomen voor het skatepark.