• De locatie waar de woontoren moet komen.
• De locatie waar de woontoren moet komen. Foto: Bert Bons

Woontoren van 42 meter hoog op het Merwehoofd in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is bezig met voorbereidingen voor de bouw van een woontoren van 42 meter hoog, met daarin 37 appartementen, op een braakliggend terrein op de kruising van de Slobbengorsweg en het Bolwerk, op het Merwehoofd. Het enige probleem is; het wordt iets groter dan eigenlijk de bedoeling was.

Een groot gedeelte van de te bebouwen woontoren valt in het bestemmingsplan ‘Rivieroevers’ en is hiermee in overeenstemming. Echter een klein gedeelte van het bouwplan valt buiten de plangrens van dit bestemmingsplan en heeft eigenlijk de bestemming ‘Verblijfsgebied’.

Vanwege de overschrijding van de plangrens van het bestemmingsplan en de strijdigheid met de huidige bestemming, is het alleen mogelijk medewerking te verlenen aan het bouwplan door middel van het wijzigen van het bestemmingplan.

Het aangepaste ontwerpbestemmingsplan ‘Merwehoofd, Papendrecht’ wordt daarom nu gedurende zes weken ter inzage gelegd, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt een zienswijze op het plan te geven. Daarna zal eventueel een Nota zienswijzen worden opgesteld waarin wordt gereageerd op de ingediende zienswijzen en zo nodig wordt het bestemmingsplan hierop aangepast. Daarna zal de gemeenteraad van Papendrecht zich gaan buigen over de bouw van de woontoren.