• Opname van de vorige editie van het Lammetjeswiel Festival.
• Opname van de vorige editie van het Lammetjeswiel Festival. Foto: Aangeleverd

Tweede editie Lammetjeswiel Festival verhuist naar Zuiderstek

Algemeen

ALBLASSERDAM • Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september 2022 wordt het Zuiderstek ‘ouderwets’ omgetoverd tot gaaf festivalterrein voor de tweede editie van het Lammetjeswiel Festival, dat onder de vleugels van het Havenfestival en SFEA wordt georganiseerd.

Het Lammetjeswiel Festival zal als afsluiting van het Havenfestival, wederom plaats bieden aan 3.000 bezoekers per dag en wordt speciaal georganiseerd voor alle Alblasserdammers en inwoners van de kernen rondom Alblasserdam.

“Met een gevarieerd aanbod hopen we weer een breed publiek te bedienen”, zo verteld Egbert namens de organisatie van het evenement. “We zijn nog druk bezig met de laatste details van de programmering maar het wordt weer een waanzinnig feestje!” De vrijdagavond staat, net als in 2019, in het teken van live optredens van verschillende bands en er is een silent disco. Het zaterdagprogramma, verdeeld over 3 podia, zal bestaan uit eclectische house, guilty pleasures, techno en freestyle.

Bekende locatie
De locatie Het Zuiderstek is als feestlocatie maar al te goed bekend bij de meeste Alblasserdammers. In het verleden werd hier ook het befaamde Alblaspop georganiseerd. Het Zuiderstek staat inmiddels op het punt om aangepakt te worden door projectontwikkelaars maar kan dus nog eenmaal als decor dienen voor het Lammetjeswiel Festival. Het nabij gelegen bedrijf Oceanco stelt de parkeerterreinen ter beschikking aan de organisatie om het festival mede mogelijk te maken.

“Alblasserdam hield ons gemotiveerd!” Voordat de coronapandemie begon, waren er al ruim 1000 tickets verkocht. Volgens de organisatie heeft bijna iedereen die voor de pandemie een ticket heeft gekocht, deze vastgehouden. “Dit was echt hartverwarmend en hield ons gemotiveerd om door te blijven gaan. Deze kanjers kunnen hun ticket straks gewoon gebruiken en dat is dan gelijk ook hun beloning voor het vasthouden van de tickets.” Door alle prijsstijgingen ziet de organisatie zich genoodzaakt de ticketprijzen te verhogen.

Vier keer uitgesteld
Na een succesvolle eerste editie in 2019 heeft het even geduurd voordat de tweede editie kon plaatsvinden. “Het was een stressvolle tijd met moeilijke keuzes. We hebben het festival wel vier keer moeten verplaatsen, soms zelfs zonder dat mensen dit wisten. Dit was enorm frustrerend. We zijn daarom ontzettend blij dat we eindelijk deze tweede editie kunnen organiseren en we zetten alles op alles om Alblasserdam weer een waanzinnig festival te bezorgen! Dat hebben ze verdiend!” zo besluit de organisatie.

De ticketverkoop start 1 juli 2022. Tickets zijn online te koop via www.lammetjeswielfestival.nl en in de winkel bij Primera Alblasserdam, Landvast en Baker & Baker Papendrecht.