Boosteren

Ben jij al geboosterd, vroeg iemand mij laatst, gevolgd door een monoloog van een kwartier over wat hem allemaal was overkomen. Het was één groot drama daar aan de Kampenringweg, als ik de beste man moest geloven. Het begon al met filerijden naar de parkeergarage van GoStores. Door stuntelig rijden van een oudere dame zat de rij wachtenden muurvast. En die vrouw bleek uit Woerden te komen en hier niet bekend te zijn. Waarom dit zo relevant was om mij dit te vertellen, zou later blijken.

Ik hoorde de man aan hoe hij mopperend zei dat hij wel een half uur heeft moeten wachten, voordat hij eindelijk naar binnen mocht. Eer hij aan de beurt was, was het twee uur later. De man had duidelijk de smoor in. Aan het eind van het gesprek bleek het hem niet om de wachttijd te doen geweest, maar dat hij zijn zin niet had gekregen voor een vroege afspraak en dat iemand uit Woerden eerder aan de beurt was dan hij, die geboren en getogen was in Gouda. Eigen volk eerst, zei hij nog, waarop ik de kriebels kreeg.

Afgelopen week was het mijn beurt voor de boosterprik. Met hetgeen die man me had verteld hield ik rekening met lange wachttijden, dus had ik er de hele middag voor uitgetrokken. Ik merkte niets van stresserige medewerkers, zij waren uiterst vriendelijk en het liep allemaal vlot door en na twintig minuten stond ik weer buiten, geboosterd en al. Het is hier in Gouda dus helemaal niet zo slecht geregeld. De moraal van dit verhaal, neem niet  zomaar iets aan, maar ga uit van je eigen ervaring. Gelukkig Nieuwjaar!

Marianka Peters

Dat zit niet lekker

gouda • Ook stadsbestuurders hebben zo hun wensen en voorkeuren als het op de werkplek aankomt. Goudse raadsleden hebben, zo blijkt uit een voorstel, behoefte aan wat meer comfort en een betere techniek, als ze hun werk doen in het Huis van de Stad. Ze voelen zich niet prettig in de zijzalen, de raadzaal en de publieke tribune. Ook willen ze meer stroompunten en extra usb-poorten in de vergadertafels. Dat wordt geen goedkope zaak. De kosten zouden tot 205.000 euro kunnen oplopen.