gouda • Het OndernemersFonds Gouda (OFG) is tot 2026 verlengd. Het zorgt voor betere samenwerking tussen ondernemers.

Ook draagt het fonds financieel bij aan evenementen zoals Gouda bij Kaarslicht, Gouda750 en de Sinterklaasintocht.

Aantrekkelijke stad

Veel Goudse ondernemers maken gebruik van het OFG. Wethouder Michiel Bunnik: "Het OFG is een fonds voor en door ondernemers. Het draagt bij aan een betere samenwerking tussen ondernemers in onze stad. Sinds de start van het OFG zijn er in Gouda verschillende ondernemersverenigingen opgericht en ontstaan er veel mooie initiatieven. Gouda wil een stad zijn waar het voor ondernemers aantrekkelijk is om zich te vestigen. Het OFG helpt daarbij."

Voorzitter van het OFG, Rob de Bruin: "Veel ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm ingezet om de winkelgebieden en bedrijventerreinen in onze stad aantrekkelijker te maken. Dankzij de gezamenlijke ideeën, acties en plannen van de ondernemers is het economisch vestigingsklimaat in Gouda flink verbeterd."

Geld in het fonds

Het geld wordt door ondernemers en eigenaren van bedrijfsgebouwen zelf opgebracht via een toeslag op de OZB niet-wonen. Het wordt als subsidie door de gemeente Gouda verstrekt aan het OFG en onder andere ingezet voor marketingcampagnes voor winkelcentra, de centrummanager in de binnenstad en het Techniekpunt Gouda.