gouda • Deze week is het een beetje feest aan de Winterdijk. Het nieuwbouwcomplex De Rietgors ontving het KOMO Keurmerk. Houtbouw in topkwaliteit, het is een prestatie van formaat.

De Rietgors is het eerste project in Nederland waar een KOMO-Keurmerk te vinden is. Het KOMO-certificaat wordt uitgereikt aan bouwspecialisten voor het behalen van bepaalde realisatieprocessen. Producten met een KOMO-certificaat gaan langer mee en hebben weinig onderhoud. Precies wat de woningen op de Winterdijk ook hebben. KOMO waarborgt de kwaliteit van de woningen. Bouwen met houten woningen is relatief nieuw in Nederland, maar door het KOMO-certificaat kan Mozaïek Wonen ervan uitgaan dat de vooraf beloofde kwaliteit behaald is. Directeur-bestuurder Ron de Haas: "Wij zijn erg blij met deze woningen. Met name voor onze huurders die vorige week de sleutel hebben ontvangen. Hun nieuwe woonomgeving heeft een topkwaliteit. De woningen waren al mooi, maar het KOMO-certificaat maakt het resultaat nog mooier.”
Op de Winterdijk zijn 60 verplaatsbare woningen gerealiseerd. Er zijn 14 studio's van 30 vierkante meter en 46 tweekamerwoningen van 40 vierkante meter. Op de bestaande vloer is een verblijfstuin voor de bewoners ingericht en er zijn 51 parkeerplaatsen op het terrein. Er wordt eind januari 2022 ook een gemeenschappelijke fietsenberging geplaatst. De woningen zijn gasloos, duurzaam en circulair (het constructiemateriaal is hout). Er wordt gebruik gemaakt van de oude funderingen van de gesloopte school.