Prachtige muziek tijdens de Kerstnachtdienst.
Prachtige muziek tijdens de Kerstnachtdienst. Foto: Dirk Verhoef

gouda • Na het grote succes van de Kerstnachtdienst 2020 (30.000 kijkers) en The Passion Gouda 2021 (100.000 kijkers), werkt het Missionair Team van de St. Jansgemeente opnieuw samen met Omroep West.

Samen brengen ze de blijde boodschap van Kerst bij de kijkers thuis. Het team zet zich in voor een zo groot mogelijk bereik in Gouda en de regio nu de lockdown maatregelen bijeenkomsten verhinderen na 17.00 uur en elders kerstnachtdiensten massaal zijn geschrapt. De tv-productie van de Kerstnachtdienst 2021 wordt op zaterdag 18 december opgenomen en op kerstavond 24 december twee keer uitgezonden, te beginnen om 21:00 uur.  Om 23.00 uur wordt de uitzending via Omroep West herhaald. Vanaf 21.00 uur is het programma ook mee te beleven via het YouTube kanaal van de Sint Jansgemeente en de kerkomroep.

Simeon

Dominee Gerard M. Bijkerk spreekt over het thema 'The story of Heaven'; de droom van God voor recht, gerechtigheid en vrede voor deze wereld die door profetieën zijn doorgegeven en door Jezus’ geboorte gestalte krijgt. De kijker wordt meegenomen in de profetie van Simeon die de toekomstdroom werkelijkheid ziet worden voor iedereen. Daarom mogen we Jezus komst groots vieren: Hij realiseert Gods droom tot op de dag van vandaag. Dat geeft hoop voor de toekomst.

q www.sintjansgemeente.nl