Dwergvleermuis

gouda • De sloop van woningen aan de Livingstonelaan en de nieuwbouw van 59 woningen mag doorgaan. Er was bezwaar gemaakt omdat er dwergvleermuizen nestelen. De Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat besloten is om aan de gemeente ontheffing te verlenen voor 'het opzettelijk verstoren, alsmede beschadigen of vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de gewone dwergvleermuis'.


Bomenkap

gouda • Op 16 december heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) namens de gemeente Gouda een besluit genomen over de kap van eenenveertig bomen (kappen van 12 bomen en kandelaberen van 29 bomen) op de begraafplaats aan de Goejanverwelledijk.  6 in Gouda. De vergunning is toegekend. De stukken liggen niet formeel ter inzage. Het besluit en de daarbij behorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij de gemeente Gouda. Het adres en de openingstijden zijn te vinden op de website van de gemeente Gouda.


Herrie, geen brand

gouda • Zondagavond 19 december om 20.50 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Prins Hendrikstraat een knetterend geluid in een stopcontact. Geschrokken door het ongewone geluid werd de brandweer gebeld en die kwam snel met een hoogwerker ter plaatse om een controle uit te voeren op het dak. Uit deze controle bleek dat er geen brand was. Wat de oorzaak van het knetterende geluid is, daarnaar wordt nog onderzoek gedaan.


Krabben loont

gouda • Het wordt voorzichtig kouder en dus staat ook de nachtvorst weer voor de deur. Dat betekent weer autoruiten krabbem. Het is namelijk niet toegestaan om weg te rijden, als de ruiten van de auto ook nog maar een heel klein stukje door de vorst zijn aangeslagen. Dat wordt een heel gekrabbel, de komende weken en misschien wel maanden. En neem het maar serieus, meldt de politie bij navraag, want de bekeuringen voor rijden met slecht zicht zijn niet mals. De boete voor onvoldoende zicht door je voorruit of voorste zijruiten is nog niet zo lang geleden verhoogd naar 240 euro.  Een gewaarschuwd mens...