Kaarsjeavond of Kaarsjesmiddag

Ik weet niet hoe u Kaarsjesavond hebt beleefd, maar ik heb genoten. Lekker met de benen op de bank met een grote kop erwtensoep. Het is tenslotte dé traditie tijdens Gouda bij Kaarslicht.
Het was een geweldige show die onder leiding van alleskunner John de Heij, in korte tijd is samengesteld.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik een paar dagen eerder toch meer heb genoten.
Op woensdagavond waren de opnames voor de show, die we vrijdag gezien hebben op TV. Ondanks klappertandend van de kou, kreeg ik hier het échte kerstgevoel, dat vergelijkbaar is met een 'normale' Kaarsjesavond. Want het hoort koud te zijn tijdens Kaarsjesavond. En het liefst met  een beetje sneeuw.
Ik weet niet zeker of ik tegen schenen schop, als ik zeg dat er niets gaat boven live de ontsteking van de kerstboom meemaken. Maar daarvoor woon ik ook graag in de binnenstad.

Het is te hopen dat de traditionele Gouda bij Kaarslicht in ons feestjaar wel door kan gaan en dat Corona weer geen spelbreker is. Aan de andere kant, waarom maken we niet op voorhand een plan B en vervroegen we het aansteken van de lichtjes in de boom naar de middag. met alles erop en eraan. Met een beetle fantasie moet dat  toch lukken. Bovemdien profiteren de horeca en winkels er ook van. En dat verdienen zij ook. Het is toch niet zo'n gek idee? Gewoon een kwestie van omdenken.

Marianka Peters