Jodan Boys MO 17-1 promoveren naar de hoofdklasse
Jodan Boys MO 17-1 promoveren naar de hoofdklasse Foto: Jan van den Berg

Jodan Boys MO 17-1 naar hoofdklasse

gouda • Jodan Boys MO17-1 is gepromoveerd naar de Hoofdklasse.

In een zinderende voorlaatste wedstrijd van de competitie wisten zij de titel veilig te stellen door in eigen huis met 1-0 te winnen van FC Oudewater.
Gespannen blikken zaterdag op de gezichten van de dames van Jodan Boys MO17-1, koploper in de eerste klasse. Dat er iets op het spel stond op veld 1 van het Jodan Boys-complex, was te merken. Het elftal van coaches Jan-Willem van Vugt en Marcel de Winter begon aanvallend. De eerste serieuze doelpoging was van captain Christie Meijer, maar haar schot vloog rakelings langs de paal.Halverwege de eerste helft was rechtsbuiten Veerle Steenbergen dichtbij na een steekpass door het midden. De keeper van Oudewater was echter alert en wierp zich tijdig op de bal. Het was daarna de ploeg uit Oudewater die vanuit een counter aanspraak maakte op de openingstreffer. Jodan Boys-keeper Emily van Vugt zag een poeier van buiten het 16-metergebied gelukkig een metertje overvliegen. In de 23 ste minuut kon de Jodan Boys-aanhang, dat thuis via een livestream de kampioenswedstrijd volgde, dan toch opveren. Linksbuiten Robyn Delussu speelde zichzelf met wat handige kapbewegingen vrij voor de keeper om vervolgens beheerst de bal binnen te schuiven in de rechterhoek. 1-0 Jodan Boys. Na een spannende eindfase klonk het eindsignaal van scheidsrechter Wieman meer dan verlossend. Jodan Boys MO17-1 is kampioen en promoveert naar de hoofdklasse.