• Aagjen Schievers hoopt dat vrouwen kracht uit het boek kunnen putten.
• Aagjen Schievers hoopt dat vrouwen kracht uit het boek kunnen putten. Foto: Marianka Peters

Orange the World

gouda • Gebouwen oranje aangelicht, een rondetafelgesprek bij Gouwestad en het hijsen van de vlag. Orange the World krijgt ook in Gouda steeds meer grip in de stad. Tijdens de aktieweek wordt aandacht gevraagd voor de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Afgelopen maandag hees wethouder Corine Dijkstra de vlag van Orange the World voor het Huis van de Stad. "Helaas hebben we ook in Gouda te maken met geweld tegen vrouwen en meisjes, vooral in huiselijke kring," aldus de wethouder. ''Wij ondersteunen het initiatief van Orange The World graag want geweld hoort nergens thuis. In Gouda werken we voortdurend aan de verbetering van het signaleren en duurzaam stoppen van onveilige leefsituaties. Inwoners en professionals worden aangemoedigd in gesprek te gaan bij vermoedens van onveiligheid, met elkaar en zo nodig met Veilig Thuis.” In die lijn verscheen afgelopen week het boek 'De Narcist' van schrijfster Aagjen Schievers (pseudoniem), waarin zij afrekend met haar slachtofferrol ten aanzien van huiselijk geweld. "Ik heb met dit boek de ellende van mij af kunnen schrijven," aldus Aagjen. "Ik hoop dat het een doorgeefboek wordt, waar men kracht kan uitputten om het leven weer op te pakken."
In het boek beschrijft Aagjen hoe ze jarenlang met iemand samenwoonde, die geweld niet schuwde, waardoor zij een gevangene in haar relatie werd. "Narcisten zijn uiterst charmant naar de buitenwereld toe, maar als ze je eenmaal in hun greep hebben, komt hun ware aard naar voren en begint de ellende. Mensen zeggen dan; 'dan ga je toch bij hem weg' en dat is de moeilijkheid. Doordat hij je volledig in zijn macht heeft, lukt het dus maar moeilijk om los te komen," licht Aagjen toe. Het boek 'De Narcist' ligt nu in de boekhandel en is ook te bestellen via aagjen.schievers@outlook.com.. De wereldwijde campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen en meisjes duurt tot 10 december.