Harold Hooglander, Martin de Jong, Gerard Wijland, Henk Middelkoop, Job Koppejan en Kees Verdouw.
Harold Hooglander, Martin de Jong, Gerard Wijland, Henk Middelkoop, Job Koppejan en Kees Verdouw. Foto: Jan van den Berg

SGP-Gouda hoopt op een derde zetel

gouda • De leden van SGP-Gouda hebben ingestemd met de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Lijsttrekker is Harold Hooglander die dit voorjaar al was aangewezen.

"De lijst is een mooie mix van vernieuwing en ervaring. Ik heb er zin in om met dit sterke team aan de slag te gaan”, zegt Hooglander. De SGP-Gouda kan al jaren vertrouwen op een trouwe achterban."Toch zou het fantastisch zijn als we een derde zetel zouden krijgen!"
Het gewaardeerde raadslid Jacques Rozendaal heeft aangegeven na 8 jaar te stoppen met het raadswerk. Hij staat als lijstduwer op de 25e plek. De eerste negen kandidaten stellen zich graag voor. Lijsttrekker Harold Hooglander (48) is in het dagelijks leven raadadviseur bij het Kabinet van de Koning in Den Haag en is sinds 2015 (burger) raadslid. Vanaf 2019 is hij SGP-fractievoorzitter. Hij heeft als raadslid ervaring met ruimtelijke ordening en bestuur. Martin de Jong (30) staat op nummer 2. Martin werkt als strategisch adviseur bij de gemeente Rotterdam. Hij is vanaf 2018 burgerraadslid en was daarvoor ook actief bij SGP-jongeren. Hij heeft ervaring in sociaal domein en financiën.
Het eerste nieuwe gezicht staat op nummer 3. Gerard Wijland (25), Gerard is coördinator van de SGP-Bestuurdersvereniging in Rotterdam.
Vanaf 2019 is hij betrokken bij de ondersteuning van de fractie en is ook bestuurslid van de SGP-afdeling Gouda. Hij is de specialisst op het gebied van duurzaamheid en bestuur. Henk Middelkoop (45) bekleed nummer 4 op de lijst. Henk is architect-partner van Kokon Architectuur & Stedenbouw in Rotterdam. Vanaf 2020 is hij burgerraadslid met expertise op ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Op nummer 5 treffen we Bram Dubbeld (24). Bram is directeur/leerkracht op een basisschool op Texel en is eindredacteur van het SGP-jongerenblad ‘In Contact'. Ondanks zijn jonge leeftijd weet hij veel over onderwijsbeleid. Jan de Korte (25) staat op nummer 6 op de kandidatenlijst. Jan is planning engineer bij IXAS Gaasperdammerweg in Amsterdam. Hij ondersteunt de fractie al vanaf 2021 en brengt zijn kennis over ruimtelijke ordening in. Op nummer 7 vinden we de jongste telg uit de SGP 'stal', Evert-Jan van Veldhuizen (19). Evert-Jan is student rechten in Leiden en is voorzitter van commissie onderwijs van SGP-jongeren. Sinds 2020 is hij actief voor de fractie op het gebied van social media. Heeft kennis van bestuur en onderwijs. De Goudse ondernemer Job Koppejan (44) staat op nummer 8. Job is eigenaar van Boekhandel Smit te Gouda. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Sint-Janskerk. Hij brengt zijn kennis in als binnenstadondernemer. Kees Verdouw (44) bekleedt plek 9. Kees is project manager bij GustoMSC in Schiedam. Ook is hij voorzitter van de SGP-afdeling Gouda en was eerder raadslid van 2002-2006. Hij heeft ervaring in ruimtelijke ordening en bestuur. Binnenkort wordt het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.
In februari 2022 bestaat SGP-Gouda 100 jaar. Al die jaren levert de SGP-Gouda een constructieve bijdrage aan het stadsbestuur, ongeacht of voorstellen van coalitie- of oppositiepartijen komen. Die consistente houding geeft de SGP een helder profiel.

Marianka Peters