Ontwikkelaar BPD geeft Westergouwe vorm

gouda • BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaat 133 nieuwe woningen bouwen in Westergouwe. De ontwikkelaar en de gemeente Gouda hebben deze week de overeenkomst voor de gronduitgifte getekend. In het voorstel van BPD staan aandacht voor natuur inclusief wonen met veel ruimte voor ontmoeting en sociale cohesie centraal.

Wethouder Tetteroo van de gemeente Gouda is tevreden met de overeenkomst: "Wij hebben voor het planvoorstel van BPD gekozen omdat er een mooie verbinding wordt gelegd tussen een diversiteit aan woonmilieus met uiteenlopende woningtypen en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Zo zullen bijvoorbeeld de karakteristieke Tudorwoningen een mooie aanwinst voor Westergouwe worden. Ook komen de gewenste duurzame ambities allemaal terug. De duurzame woningen van ‘Natuurlijk Westergouwe' liggen midden in de groene en blauwe setting die kenmerkend is voor de wijk Westergouwe."

Bas Kalter, ontwikkelingsmanager bij BPD, kan niet wachten om de plannen verder uit te werken: "We zijn trots dat we na de 75 nieuwe woningen in ‘Het Carré van Westergouwe' nu ook de volgende 133 woningen in Westergouwe mogen ontwikkelen. We kiezen weer voor hoogwaardige architectuur, verschillende verschijningsvormen en productsoorten. Een rijke mix van grondgebonden woningtypen zorgt voor een levendige en diverse buurt."