• Joost Visbeen in gesprek met Pieter Verhoeve.
• Joost Visbeen in gesprek met Pieter Verhoeve. Foto: Astrid den Haan

Toevallige ontmoeting

gouda • Oud-rechercheur Joost Visbeen had vorige week een onverwachte ontmoeting met burgemeester Pieter Verhoeve, wat veel indruk op hem heeft gemaakt.

"Het was vrijdagmorgen 26 november 2021 toen ik mijn gebruikelijke ronde als een soort wijkagent door de wijk Oosterwei maakte tot ik bij de winkels aan de Sportlaan kwam. Tot mijn verbazing ontwaarde ik in de viswinkel een man, voorzien van een ambtsketen. Ik dacht dat kan toch niet waar zijn want een burgemeester verwacht je toch op het stadhuis. Mijn oude recherchegevoel wilde er meer van weten. Ik wachtte de situatie af en toen hij naar buitenkwam, zag ik dat het de échte burgervader was.

Hij stevende rechtstreeks op mij af en we groeten elkaar. Toen ik hem vroeg waar hij mij van kende, zei hij te genieten van de aansprekende artikelen in Het Kontakt/Goudse Post. Ik vertelde hem dat ik Gouda vanaf 1967 tot 1997 had gediend en op verzoek van de eindredacteur Marianka Peters de Goudse inwoners wilde laten weten wat zich in het verleden had afgespeeld en wat je in de 30 jaar van de 750 jaar ( 750 jarig bestaan van Gouda) voor je stad kan betekenen. Ik was er trots op dat ik een maatje als een soort wijkagent in mijn wijk ontmoette. Onze ontmoeting werd door de gemeentefotograaf voor de viswinkel vastgelegd."

Joost Visbeen