woensdag 24 november

Pocketopera La Traviata
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg. De Nederlandse reisopera speelt een bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker La Traviata, waarin ze de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen volgen van trans vrouw Violetta. Info: www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 25 november

Computervragenuurtje
14:00-16:00, Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. 50 plussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone kunnen hun problemen of vragen voorleggen aan een deskundige vrijwilliger. Informatie: 0182-555100 of Simon de Vries (simon@visn.nl).

Oppasopa
14:30, Gouda, Goudse Schouwburg. Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee is hij toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. In ‘Oppasopa’ wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders. Wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten. Info: www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 26 november

Kerstconcert Lavinia Meijer
20.00, Reeuwijk, de Brug. Kerstconcert met harpiste Lavinia Meijer en een 20 musici tellend orkest in Italiaanse sfeer. Kaarten via www.reeuwijkklassiek.nl

Titanic de musical
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg. Titanic de musical is een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast staat garant voor een onvergetelijke avond uit. Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic de Musical tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. Ook op 27 en 28 november. Info: www.goudseschouwburg.nl.

Peter van Rooijen & band
20:30, Gouda, Goudse Schouwburg. Met ‘Liefde, dood & Bob Ross’ brengt Peter van Rooijen samen met zijn 4-koppige band weer een enorm gevarieerd liedjesprogramma. Vol schitterende, idiote en ontroerende songs, waarin Peter melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor en zowel muzikaal als tekstueel steeds verrast. Info: www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 27 november

Instapwandeling kloosters in Gouda
14:00-15:30, Gouda, voor de Waag op de Markt. Het Goudse Gidsen Gilde houdt een wandeling langs de tien plaatsen in Gouda waar vroeger kloosters hebben gestaan. Er wordt informatie gegeven over de gebouwen, hun bewoners en over de relatie tussen de kloosters, het stadsbestuur en de St. Janskerk. Deelname kost 3,50 euro bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl, 4 euro bij op de dag zelf (bij de VVV).

Een avond met H6, de André Hazes tribute
20:15, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1.In 2003 speelt Hazes zijn een-na-laatste concert, niet lang voor zijn overlijden in 2004. Dit concert zal herinnerd worden als één van zijn meest indrukwekkende. Hij brengt in de Amsterdam Arena zijn repertoire met volle overtuiging en bijgestaan door zijn meezingende fans. 15 jaar na dato nemen 13 topmuzikanten je tijdens ‘Een avond met H6' mee terug in de tijd. Houd rekening met de rillingen die de fantastische Hazes-vertolker je zal bezorgen. Het wordt net als toen een avond om samen te dansen, te zingen, te lachen, een traan te laten en vooral om te genieten. Tickets: www.theaterconcordia.nl

zondag 28 november

StoryTrail stadswandeling Gouda
14,00, Gouda, Markt. Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert de StoryTrail stadswandeling Gouda. Een van de verhalenvertellers van Stadsavonturen is je gids. Nou ja, gids… Droge feitjes en jaartallen gaat hij je niet vertellen. Spannende verhalen des te meer! De StoryTrail stadswandeling Gouda laat je de magie van verteltheater ervaren. Niet binnen, in een zaaltje, maar frank en vrij in de buitenlucht. De Goudse grachten, pleinen en stegen vormen het decor waarin je de historische verhalen van de stad gaat beleven. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda.

Country Café Concordia - Call a song
14:30, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1.Op veler verzoek is er weer een editie van: ’Call A Song’. Uit een repertoirelijst van meer dan 250 countrysongs kiest het publiek de mooiste nummers, die Change of Key ten gehore brengt. Een gastspeler zal alle gekozen songs nog meer luister bijzetten. Voor meer details check: www.changeofkey.com. Info en kaarten à € 7,50 via info@marykee.com of bel 06-54918147.

Christel de Laat: Hoe dan?!
20:30, Gouda, Goudse Schouwburg.In ‘Hoe dan?!’, alweer haar derde voorstelling, is Christel de Laat opnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen. Info: www.goudseschouwburg.nl.

* deze agenda is onder voorbehoud van coronamaatregelen. Check vooraf altijd eerst de website van de organisatie, om zeker te weten dat het evenement daadwerkelijk doorgaat.