Helaas: dikke streep door LichtKunstGouda 2021

gouda • LichtKunstGouda - 'Toen was er licht' gaat dit jaar niet door. Dat hebben het bestuur van Firma Van Drie en de werkgroep moeten besluiten. Boosdoener van de zware tegenvaller is zoals verwacht het coronavirus.

Gezien de aangescherpte maatregelen en de voortdurende onzekere situatie rond corona is het niet mogelijk om de negende editie van de lichtkunstroute te laten doorgaan. Die zou van 10 tot en met 26 december plaatsvinden. dat is nu dus net als vorig jaar niet het geval.
Het is bijzonder spijtig, omdat de organisatie van LichtKunstGouda 2021 alles uit de kast had gehaald voor een schitterend lichtjesfeest. Er waren acht lichtkunstwerken van acht kunstenaars op vijf nieuwe locaties in de binnenstad. Vier ervan waren historische kerkgebouwen. "Er is veel energie en tijd van de organisatie en andere betrokkenen in gaan zitten", reageert men teleurgesteld op de gedwongen afzegging van het evenement. De Firma Van Drie bedankt de werkgroep, curator André Groeneveld en alle vrijwilligers voor hun inzet.