Sportcampus Gouda nu ook voor groep 2!

gouda • Na het succes van Sportcampus Gouda komt er nu ook een 'mini'-variant voor kinderen vanaf groep 2. Het is een idee van Brede School Gouda en SPORT•GOUDA.

Op 21 september openden wethouder Michiel Bunnik en kinderwethouder Kyan van Wetten Sportcampus Gouda. Een activiteit waarbij kinderen na schooltijd kennis kunnen maken met diverse sporten en sportverenigingen. Iedere week is er een andere vereniging te gast die een clinic geeft en na afloop van de les krijgen de kinderen het aanbod om ook bij de vereniging een aantal keer kosteloos mee te komen doen. Vanwege het succes van Sportcampus Gouda is er nu ook Sportcampus Gouda mini: voor kinderen vanaf groep 2!

Eefke Verheul namens de Brede School: “We merkten dat kinderen wel willen sporten, maar dat de stap naar een vereniging best groot is. Want hoe weet je nou welke sport er bij je past?” Met de Sportcampus verdwijnt die drempel, vult Bram van Pelt namens SPORT•GOUDA aan: "Kinderen melden zich aan en de verenigingen komen langs bij hen, dit geeft rust en overzicht.” De begeleiding van de groep wordt verzorgd vanuit SPORT•GOUDA. Zo is er iedere week een vast gezicht die de kinderen kan helpen als dat nodig is. Dat de Sportcampus Gouda een succes is merken ze bij de Brede School ook. "De groepen zitten iedere periode nagenoeg vol”, aldus Eefke Verheul. Ook kregen ze regelmatig de vraag of er ook kleuters aan de Sportcampus mee mogen doen. Deze kinderen zijn nog niet verbonden aan een vereniging en willen graag wel bewegen. "Dit was een uitgelezen kans om daarop in te spelen”, aldus Bram van Pelt.

q bsgouda.nl