Kim Rozestraten verrast burgemeester Verhoeve
Kim Rozestraten verrast burgemeester Verhoeve Foto: privecollectie

Burgemeester Verhoeve ontvangt Goudse skyline

gouda • Er zijn van die dagen dat je echt jaloers bent op mensen als burgemeester Verhoeve. Zij ontvangen namelijk nog wel eens een cadeautje waarvan je denkt: 'Wauw, dat zou ik ook wel willen!"

Eerder deze week werd er bij burgemeester Pieter Verhoeve op de deur geklopt door Kim Rozestraten van Kim Skylines. Ze droeg een bijzonder kunstwerk onder de arm voor aan de muur: een uit staal vervaardigde skyline van Gouda. De kunstenaar had in haar ontwerp aandacht geschonken aan het oude stadhuis, de St. Janskerk en de Agniet-kapel. Stuk voor stuk bouwwerken die ook eigenlijk niet een skyline zouden mogen ontbreken. Kim is trots op haar kunstwerk. "De burgemeester zei dat hij zich blij verrast en vereerd voelde, dat is toch leuk om te horen? Hij was geïnteresseerd in hoe het ontwerp tot stand was gekomen en we hebben nagepraat over de gebouwen die te zien zijn op de skyline."

Eerste in lange rij?
Als we Kim mogen geloven (en waarom zouden we dat niet doen?), is deze skyline de eerste van een lange serie. Er zijn namelijk veel meer steden die zich lenen om op deze bijzondere manier geportretteerd te worden. "Dit is de eerste stad die nu in de verkoop gaat. Ik wil dit schenken om industrieel design op de kaart te zetten en omdat de skyline van Gouda prachtig zal staan in het gemeentehuis. Voor het historisch inzicht in de details van de gebouwen heb ik tips gekregen van Nico Voogt van Voogt Verzekeringen. Het is aan de burgemeester om dit unieke design ontwerp een mooi plekje te geven op zijn locatie. Ik hoop dat Gouda warm loopt voor industrieel design.”

De prachtige stalen skyline van Gouda wordt geleverd in twee formaten: 1.30 meter en 2 meter breed. Hij is verkrijgbaar in zwart en geoxideerd staal en is te koop via kim-skylines.nl.