Daar is'ie dan: 'Jip en de geheime kamer van Casimir'!
Daar is'ie dan: 'Jip en de geheime kamer van Casimir'! Foto: Jan van den Berg

'Jip en de geheime kamer van Casimir', spannend!

GOUDA • Een prentenboek over je eigen school? Op de Ernst Casimirschool weten ze er wel raad mee. En ze steken het ook bepaald niet onder stoelen of banken. Wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) kreeg eerder deze week het eerste exemplaar van het prentenboek ‘Jip en de geheime kamer van Casimir’ overhandigd. 

Het verhaal gaat over Jip, die voor het eerst naar school gaat. Op school leert ze wat belangrijk is en gaat ze op onderzoek uit. Ze ontdekt de geheime kamer van Casimir. In het prentenboek zitten de visie en kernwaarden van de Casimirschool verwerkt. Kinderen die bijna starten op de Casimirschool, krijgen allemaal het boek om zich op een speelse manier samen met hun ouders te kunnen inleven in de school. Dat is fijn, want zo'n eerste keer op weg naar je nieuwe school, is toch altijd een beetje eng.

Ruime ervaring
Namens de kinderen van de Casimirschool presenteerden Nanou, Alessandro en Kira van de leerlingenraad het prentenboek. Via een livestream keken alle kinderen in de groepen naar de presentatie. Het prentenboek is geschreven door Michel Linthorst, met tekeningen van Angela Damen. Michel en Angela hebben ervaring in het schrijven van kinderboeken. Zo hebben zij samen het kinderenboek ‘Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste’, j Dat was, net zoals dat het  'Jip' zal gaan, een groot succes.

Voor de zomer heeft Michel de groepen bezocht. Hij heeft verhalen en tekeningen opgehaald bij de kinderen en gesprekken gevoerd met medewerkers van de Ernst Casimirschool. Een deel van de informatie heeft hij gebruikt bij de samenstelling van het prentenboek. Het is een mooi en spannend verhaal geworden. Michel heeft in het maken van het boek samengewerkt met Angela Damen, zij heeft de prachtige prenten verzorgd. De combinatie mag er zijn. Het ziet er prachtig uit. Complimenten!