Jammer, geen ijsbaan dit jaar in hartje Gouda!

Gouda • De langverwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het hart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten.

De actuele cijfers van het aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan. Midden in de voorbereidingen heeft de organisator van het jaarlijkse event Grand Canyon Events BV in overleg met haar partners moeten besluiten dat het niet verstandig is om in deze roerige tijden een grootschalig en langdurig event te laten plaatsvinden. Directeur Remko van der Hammen is teleurgesteld: "Na de aankondiging in september waren we dolblij met de loyaliteit van onze partners en sponsors én de enthousiaste reacties van onze bezoekers. We konden weer, zij het in aangepaste vorm. Maar in tijden van corona ben je als eventorganisator extra alert. Juist deze tijden vragen om daadkrachtige beslissingen waar nodig. We zijn betrokken bij de zorg en het welzijn van de gehele maatschappij en helaas gaat deze onzekere tijd niet hand in hand met een event van duizenden bezoekers."

Heel erg jammer, benadrukt Van der Hammen. "De sfeervolle periode van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is dé tijd van het jaar. Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. Het event is samen met Gouda bij Kaarslicht de kick-off van een bijzondere saamhorige periode."
Volgend jaar hopelijk beter...