Lokale talenten zwemmen naar goud

gouda • Het mogen dan buiten langzaam maar zeker winterse temperaturen worden, in de zwembaden gaat alles gewoon lekker warm door. Ook op het gebied van super hard zwemmen, zo bleek deze week. Fleur van den Eijk en Mijke Ouderkerken, allebei 12 jaar jong en zwemmend voor de Blue Marlins in Den Haag, knalden afgelopen zondag naar een gouden plak tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen wedstrijdzwemmen!

Mooi record

In het Zwemcentrum Rotterdam streden beide dames met hun teamgenoten - in de klasse junioren twee en jonger - tegen de beste zwemmers van Nederland. Door de nieuwe coronamaatregelen moest dat helaas zonder publiek gebeuren, maar dat deerde de jonge kanjers niet. Ze stegen boven zichzelf uit en vooral Fleur imponeerde met een mooi persoonlijk record van 29,78 op de 4 x 50 meter vrije slag. Een toptijd, die ze een uur later nog eens als slotzwemster aanscherpte tot net onder de 29 seconden op de 4 x 50 meter wisselslag. Ook daar was ze de snelste van het deelnemersveld.
Naast dit mooie resultaat staat ze bovendien met deze tijd tweede van Nederland op de nationale junioren ranglijst. Een prestatie waar ze mee thuis kan komen en die de hoop biedt dat Gouda ook in de toekomst op zwemgebied van zich zal laten spreken.