Dichter bij Gouwestad

gouda •  Dichter bij Gouwestad is een nieuw programma Gouwestad.  Het programma wordt elke eerste zondag van de maand  twaalf tot één opgenomen en live uitgezonden in de studio van RTV Gouwestad aan de Lange Groenendaal in Gouda. De regie is in handen van Ben van Bommel en de presentatie is in handen van voormalige stadsdichter Hanneke Leroux en Eduard Ditmar. De uitzending van 7 november betrof twee in Gouda wonende dichters: Oliver Kruze Dougherty en Jaco Wineke De eerstvolgende uitzending is op 5 december met als thema: ‘allemaal kleur’ in een poging niet zwart-wit te denken.


Pontjes in Nederland

regio • In Nederland zijn er ruim driehonderd veerponten. Grote veerponten, zoals over de rivieren of naar de Waddeneilanden. En kleine veerponten, vooral toeristische veerponten of zelfbedieningspontjes. De helft ervan zijn zogenaamde zomerpontjes, die alleen in de zomermaanden worden geëxploiteerd.

Na het succes van het boekje "veerponten in Nederland” is er nu opnieuw een boekje geschreven over de veerponten in Nederland, nu met de titel "Pontjes in Nederland”. In het boekje zijn een aantal beschrijvingen gebundeld die eerder op de website www.pontjes.nl als "pontje van de maand” zijn beschreven. Van iedere pontje wordt wat informatie gegeven over de geschiedenis en wordt er wat verteld over de diverse veerboten die er varen. Op deze manier worden van 15 veerponten diverse details belicht.'' Bestellen pontjes.nl,