De 11e van de 11e

Zodra corona weer de kop opsteekt zijn  ze er weer. De drie musketiers Diederik Gommers, Ernst Kuipers en Ab Osterhaus, zijn weer niet van buis af te slaan. En met een beetje geluk krijg je Megamindy, Marion Koopmans, er ook nog bij.

Ik geloof dat de zorg het zwaar heeft en mensen tekort komt. Daar hoef je mij niet van overtuigen. Ik ben meer benieuwd naar de oorzaak. Maar daar hoor je niemand over.

Ook word ik het een beetje beu om iedere avond naar een praatprogramma te kijken waar vaccinatieweigeraars in discussie gaan met de artsen aan tafel. Het levert wellicht spannende televisie op, maar ik heb nog niet één keer gemerkt dat een overtuigde weigeraar zijn mening bijstelde. Ik vind dat er genoeg is geleuterd. Kom maar op met die derde prik!

Terwijl ik me hier druk over maak, heeft manlief heel andere zorgen. Het is bijna de 11e van de 11e en dat betekent voor deze Brabander heel veel. Al wekenlang hangt zijn smoking met versierselen klaar. Limburg heeft de start van het carnavalsseizoen met de nieuwe Prinsenverkiezing afgeblazen,  in Brabant schrikken de oplopende coronabesmettingen het  gemeentebestuur niet af en gaat het feest gewoon door. Waarom ook niet? Zolang volle voetbalstadions zijn toegestaan, moeten we niet zo krampachtig doen over hét volksfeest van het zuiden. Oei, dat klinkt wel heek raar uit de mond van een Noordhollandse.


Marianka Peters