Verduurzamen, maar waar begin je?

gouda • "Jammer dat het zo moeilijk is om je huis goed te verduurzamen”. Dat was zaterdag een veel gehoorde opmerking tijdens de duurzaamheidsmarkt in Gouda.

"Ook vandaag merkte ik weer dat de consument de bomen door het bos niet meer ziet ", aldus één van de organisatoren van de markt afgelopen zaterdag, die in het teken stond van ons klimaat. Niet alleen internationaal en niet alleen op nationaal niveau. Ook op lokaal niveau. Zo was er in Gouda een duurzame markt, werden er diverse presentaties gegeven en was er een duurzame huizenroute.

Lastig om te starten

De bezoekers gaven aan dat zij het lastig vinden om te starten en te kiezen uit het doolhof van mogelijkheden die er zijn om hun huis te verduurzamen; het internet staat vol met tegengestelde meningen en of adviezen, fabrikanten prijzen producten aan als zijnde de oplossing en de beste product. Daarnaast is het vinden van een goede installateur lastig, vertelden bezoekers. Dit is wellicht de reden dat er veel animo was voor de minipresentatie 'Je wil verduurzamen maar je weet niet waar te beginnen?'. 

Extra presentaties

Jerome Brands, de bouwkundige die deze minipresentatie verzorgde, heeft daarom besloten om (een) extra presentatie(s) te geven. Ook dit keer is hij voornemens het geheel kosteloos te doen. Aanmelden is wel nodig. Daarbij dient aangegeven te worden welke vrijdag, de dag dat de mini presentatie wordt gegeven, uitkomt. Kijk voor meer informatie op onderstaande website.

q jeromebrands.nl