'PvdA torpedeert onderzoek Turfmarktkerk'

gouda • Het onderzoek naar de Turfmarktkerk wordt over de verkiezingen heen getild, hetgeen betekent dat de nieuwe raad mag beslissen of er een raadsonderzoek naar de inmiddels gesloopte kerk komt  of een gevreesde raadsenquête, die verregaande gevolgen voor bewindspersonen kunnen hebben.

Als een duveltje uit een doosje, werd het voorstel ingebracht door Max de Groot (PvdA) en met slechts twee stemmen verschil aangenomen. "Hier nog voor de verkiezingen aan beginnen is volstrekt onverantwoord", aldus de Groot. "We zijn ervan overtuigd dat het onderwerp na de verkiezingen weer op de agenda staat." Dit zette kwaad bloed bij de oppositie, die hun kritiek niet onder stoelen of banken staken. "Ik krijg er een nare bijsmaak van", zegt Corina Kerkmans (PvdD). "Hier is heel duidelijk politiek bedreven om dit weg te duwen." Het vooruitschuiven zou volgens Kerkmans een strategie kunnen zijn om de wethouders te beschermen, maar deze 'beledigende suggestie' werpt De Groot 'verre van zich'. Kevin de Jonge (VVD) vindt het over schutting gooien van zo'n belangrijk dossier betreurenswaardig. "De PvdA torpedeert het onderzoek."
Sjane-Marie Koppers (Gouda Positief) noemde het een "geniale zet" van de PvdA om het onderzoek van de agenda te halen. Sjane-Marie Koppers (GoPo). "Ik vind het echt heel triest. We zitten met een dossier dat ons al drie jaar bezighoudt, waar de voorbereidingscommissie 240 uur aan heeft besteed. Waarom niet gewoon beginnen met het onderzoek.”
Astrid van Eersel van Onafhankelijk Gouda, had er ook geen goed woord voor over. "Ik krijg er een nare smaak van in mijn mond. Ik vrees dat het dossier straks gewoon van tafel wordt geveegd en ben dan ook zeer teleurgesteld."

Marianka Peters