• Er is zaterdag Duurzame Markt in de Sint Jan.
• Er is zaterdag Duurzame Markt in de Sint Jan. Foto: 123rf.com

Duurzaamheidsdag in Gouda

gouda • In het kader van de Goudse Duurzaamheidsdag zijn er zaterdag 6 november diverse activiteiten in het teken van duurzaamheid.

Zo heeft Maak Gouda Duurzaam het initiatief genomen voor een Duurzame Markt, van 10:00 tot 16:00 uur in de Sint Jan te Gouda. Deze markt is voor alle inwoners van Gouda en omstreken. Er zijn ruim veertig kramen gevuld met verhelderende, inspirerende en leuke informatie. 

Op de Duurzame Markt zijn onder andere de Goudse tuinambassadeurs aanwezig. In hun stand geven ze tuinadvies en voorlichtingsmateriaal over bijvoorbeeld het vergroenen van de tuin. Tegen een kleine vergoeding geven ze biologische bloembollen weg. Deze kunnen deze herfst worden geplant in de tuin of op het balkon en dan groeien er in het voorjaar bloemen waar wilde bijen erg blij mee zijn. 

Ook is er op 6 november een duurzame huizenroute in de regio Gouda. Tijdens deze route kunnen geïnteresseerden bij mensen binnen kijken om te zien hoe zij hun woning verduurzamen. Aanmelden kan via duurzamehuizenroute.nl. Tevens zijn er tussen 10:00 en 15:30 uur diverse presentaties. Om 10:00 en 13:30 uur een presentatie over soorten warmtepompen, om 11:00 uur en 15:30 uur de presentatie over het gebruik van een warmtepomp en alternatieven hiervoor. Om 12:30 en 14:30 uur 'wat wordt mijn volgende stap'. Aanmelden is verplicht, na aanmelding krijgen mensen de locatie door. Aanmelden via jeromebrands.nl.