woensdag 3 november

Oudejaarsconference Peter Pannekoek
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. Peter Pannekoek waagt zich voor het eerst aan de prestigieuze Oudejaarsconference. Ook op 4 november.

OFFprojects
20:30, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. Dans en architectuur ontmoeten elkaar in deze nieuwe productie van het Haagse danscollectief OFFprojects.

donderdag 4 november

Repair Café
13:30, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1. Elke 1e donderdag van de maand is er het Repair Café. Iedereen is  welkom met zijn of haar kapotte spullen om die, samen met vrijwillige reparateurs, ter plaatse weer in orde te maken. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal. Het SWOK organiseert tijdens het Repair Café een creatieve middag. De Historische Vereniging Haastrecht is aanwezig voor het historische café: je kunt vragen stellen of je verhaal doen over vroeger.

Computervragenuurtje
14:00-16:00, Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. 50 plussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone leggen hun problemen of vragen voor aan een vrijwilliger.

Spel-Academy
20:00, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24. Uitvoering van De Theaterbakkerheij Spel-Academy Tickets: www.theaterbakkerheij.nl

vrijdag 5 november

Orkater: de vreemdeling
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. ‘De Vreemdeling’ is een reconstructie van een roadtrip door de Sahara. Een verhaal over de vriendschap tussen een Algerijn en een Nederlander. Maar ook over de koloniale geschiedenis van Europa en de verloren onschuld van het Europees migratiebeleid dat ver weg, in de Sahel, haar eigen grenzen overschrijdt. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 6 november

Wandeling Oorlog en Conflict
14.00, Gouda, De Waag, Markt. Vanaf het allereerste begin van de stad is gewapende strijd bepalend geweest voor het verloop van de Goudse geschiedenis. Tijdens deze bijzondere themawandeling leert u hoe aanvallen, plunderingen en bedreiging door vijandelijke troepen de stad raakten en wat de gevolgen waren voor de bevolking. U komt langs plekken waar de sporen van deze bloedige geschiedenis nog te zien zijn en hoort hoe het er in vroeger tijden aan toe ging in tijden van oorlog en conflict. Kosten: € 3,50 p.p. bij voorinschrijving of € 4,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

2021: Een Ruimtereis
19:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In ‘2021: Een Ruimtereis' laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction' gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan. Voor iedereen vanaf 12 jaar. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

Karaoke Night
20:30, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24.Altijd al eens op het podium willen staan? Smeer die stembanden dan maar want 6 november kun jij je zangkunsten vertonen tijdens de tweede Theaterbakkerheij Karaoke Night. ABBA, Bruno Mars, Beyonce of toch liever Queen? Jij bepaalt zelf welke karaoke hits er gedraaid worden. Entree: Gratis entree. Info: www.theaterbakkerheij.nl.

zondag 7 november

Live op zondag: The Outlaws
15:00, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1.Live! op zondag inmiddels een begrip voor muziekliefhebbers uit de regio, dit maal met The Outlaws. De bandleden van The Outlaws maken er altijd een rockie feestje van! Deze ‘ouwe rockers' uit Oudewater laten je de magie van de jaren 60 opnieuw beleven! Een heerlijke middag in Theater & Grand Café Concordia, kom luisteren of een dansje wagen onder het genot van een drankje en versnapering! Leeftijd 16+ Tickets: www.theaterconcordia.nl.

dinsdag 9 november

Parkinsoncafé Reeuwijk
19.30, Reeuwijk, De Spil, Poelruit 12. Het thema van deze avond is: ‘Voeding en Parkinson'. Mevr. Gabrielle Frijns, dietiste, zal het onderwerp inleiden. Na de pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen stellen. Ook is er volop gelegenheid om contact te leggen met lotgenoten. Iedereen is vanaf 19:00 uur welkom en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via info@parkinsoncafereeuwijk.nl.

woensdag 10 november

Opstapcursus volksdansen
19.00, Gouda, Columbuslaan 2Volksdansgroep At va'ani Gouda organiseert een opstapcursus voor nieuwe en aanstaande leden. In deze cursus maakt u kennis met de basisfiguren van het volksdansen. De cursus start op woensdag 10 november, de laatste les is op 15 december. Zes woensdagen van 19:00u - 19:30u, Aansluitend meedansen tot 20:45u. De cursus wordt gegeven door onze dansleidster Sibylle. Locatie: Columbuslaan 2, 2803 ET Gouda. In de zaal zijn zaalschoenen verplicht. De kosten voor deze cursus zijn €20,- . Voor leden gratis. Aanmelden ter plaatse of via info@at-vaani.nl