• Drijvende kerstbomen in de Burg. Martenssingel.
• Drijvende kerstbomen in de Burg. Martenssingel. Foto: privefoto

150 kerstbomen in je buurt

gouda • Na het succes met de 100 buurtkerstbomen vorig jaar kunnen dit jaar nog meer buurten meedoen met de actie van Gouda Bruist. 

Bewoners die bij willen dragen aan meer verbinding in hun buurt kunnen bij Gouda Bruist één van de 150 kerstbomen aanvragen. De bomen zijn beschikbaar dankzij een bijdrage van GoudApot en worden in de buurt afgeleverd.

Gezelliger

Maak jij je buurt gezelliger met een verlichte boom? "In deze onzekere tijden doen we er van alles aan om de verbinding in de buurt te zoeken", zegt Arie Jan van de Wetering, één van de initiatiefnemers.

"De kerstboom met het buurtpakket was vorig jaar een groot succes, dus herhalen we het dit jaar."
Vorig jaar konden vele activiteiten geen doorgang vinden vanwege de lockdown als gevolg van Covid-19. Binnen Gouda Bruist werden allerlei alternatieve initiatieven bedacht, om toch een beetje het saamhorigheidsgevoel rond de kerstperiode te creëren.

De kerstbomenactie werd daarbij een doorslaand succes. In alle wijken stonden her en der prachtig versierde kerstbomen en er werden zelfs ontmoetingen rondom de bomen georganiseerd.

Ontmoeting

Deze editie zijn er iets meer voorwaarden verbonden aan deelname aan de kerstbomenactie. Zo moet je een ontmoeting bij de kerstboom organiseren en zelf voor de verlichting zorgen. Het aanvraagformulier en de voorwaarden zijn te vinden op onderstaande website.

Aanmelden

Aanmelden voor een kerstboom kan tot en met 14 november. "Doe mee en zorg in de donkere decembermaand voor een fijne sfeer in je buurt."

q www.goudabruist.nl/150kerstbomen