donderdag 28 oktober

Computervragenuurtje
14:00-16:00, Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. 50 plussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone leggen hun problemen of vragen voor aan een deskundige vrijwilliger. Informatie: 0182 - 555 100 en/of Simon de Vries,(simon@visn.nl).

De Rocky Horror Show
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag! De ROCKY HORROR SHOW is een wereldwijd fenomeen genomineerd voor vijf Tony Awards. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

Filmavond: Green Book
20:15, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1.Tickets: www.theaterconcordia.nl

vrijdag 29 oktober

Kasper van Kooten: Deeltijd
20:15, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1. Tickets: www.theaterconcordia.nl

Aaf Brandt Corstius
20:30, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet. Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar, en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.) Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

U2 for U
21:00, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24.U2forU tributeband weet de nummers van U2 feilloos na te spelen waardoor goede herinneringen gegarandeerd opgeroepen worden. Nummers als ‘I will Follow' en' Sunday Bloody Sunday' geven je zo'n lading energie en enthousiasme dat je niet anders kan dan de band volgen. Tickets: www.theaterbakkerheij.nl

Aafke Romeijn
21:00, Gouda, Poppodium So What?. Aafke Romeijn kondigde in februari de komst van haar nieuwe album ‘Godzilla’ aan; een muzikale vertaling van de dichtbundel ‘Leegstand’, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken, over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 30 oktober

Coro d’Oro bezingt de liefde
15.30, Gouda, Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100. Coro d’ Oro brengt een ode aan de liefde. Kaartje: € 15, reserveren zie www.corodoro.nl of 06 1919 2692

Johan Derksen: The Sound of the Blues & Americana
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. Televisie orakel Johan Derksen komt met ‘The Sound of The Blues & Americana’. Hierin wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

The Beatles Tribute
21:00, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24. Waan je in de jaren 60 tijdens de Beatles Tribute van One After 909. Wegens corona zijn de concerten van 13 en 14 februari verplaatst naar zaterdag 30 oktober 2021. Reeds gekochte tickets zijn automatisch geldig voor dit concert. Tickets: www.theaterbakkerheij.nl

zondag 31 oktober

Lampje, Maas theater en dans
14:00, Gouda, Goudse Schouwburg, Boelekade 67. De voorstelling Lampje is gebaseerd op het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Voor iedereen vanaf 12 jaar. Tickets: www.goudseschouwburg.nl.

Country Cafe Singer songwriter Sunday
14:30, Haastrecht, Concordia Theater, Concordiaplein 1. Deze keer zal het vast huistrio, Change of Key uit Gouda, antwoord geven op de vraag die hen regelmatig gesteld wordt. ‘Waar komt jullie inspiratie vandaan om eigen nummers te componeren?'. Na 4 albums met grotendeels eigen werk (de 5e is op komst) hebben de leden van het trio hun eigen songs nog eens onder de loep genomen. Zij componeren niet met een vooropgesteld doel, maar laten hun creativiteit de vrij loop en daardoor zijn hun songs een smeltkroes van muzikale invloeden. Liedjes beginnen met een melodie en een tekst. Deze worden daarna uitgewerkt tot een echt liedje met een kop en een staart. Change of Key neemt je mee in de wondere wereld van schrijven en componeren. Je geniet van hun eigen composities, de songs van hun grote voorbeelden en die hele mooie verhalen over de samenwerking met ervaren studio musici in de USA. Kaarten à € 7,50 via info@marykee.com.