• Jaap Mulder opende met Rob van Son het muziekfeest.
• Jaap Mulder opende met Rob van Son het muziekfeest. Foto: Sandra Zeilstra

Festivla 2021 smaakt naar meer

gouda • Afgelopen zaterdag werd het muziekevenement Stamppot georganiseerd, het derde onderdeel van het Festivla festival.

Artiesten zoals Mulder & Sons speelden niet alleen hun eigen nummers, maar ook een nummer dat geïnspireerd was op Lettersoep. Tijdens Lettersoep hebben mensen met en zonder beperking samen gedichten geschreven over hun favoriete plek in Gouda. Daarop werden de gedichten gebruikt als inspiratiebron voor de muziek. Festivla is een festival, maar dan door elkaar. Opgeknipt in vier dagen, in verschillende vormen en smaken. Van alle onderdelen wordt een documentaire gemaakt. Deze drie mini-documentaires zullen worden vertoond aan een zo groot mogelijk publiek. "We doen dat fysiek doen met een feestelijke première, waarbij alle eerdere dagen samenkomen," aldus de organisatie. "Daarna gaan we de documentaires online laten zien en willen we ze op verschillende plekken in de stad vertonen." 

Het festival Festivla wordt op maandag 15 november in de Goudse Schouwburg afgesloten met Film en Muziek. Om 20:00 uur gaan de deuren open, om 20.30 uur begint het programma. Er worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen met de organisatie van de premiere. Aanmelden kan via vrijwilligers@festivla.org. Tickets voor 15 november zijn te koop via de website.

q www.festivla.org